Rechtszekerheid

Bescherm uzelf. Maak het gemakkelijker dan ooit om aan normen en wetten te voldoen.

Certificering

Geschikt voor uw managementsystemen volgens ISO 14001, ISO 50001 en ISO 45001.

Eenvoudig met een muisklik

Stel risicobeoordelingen en bedrijfsinstructies eenvoudig op.

Verhoog efficiëntie

Zorg voor heldere verantwoordelijkheden en vloeiende werkstromen: zo bespaart u tijd en geld.

De Quentic Health & Safety module helpt u om de gezondheid en veiligheid binnen uw organisatie te versterken. Provisorische oplossingen, chaotische lijstjes en eindeloze tabellen behoren tot het verleden. Quentic levert alles wat u nodig heeft en zorgt voor een geïntegreerd managementsysteem.

De centrale softwareoplossing helpt u de arbeidsveiligheid van uw werknemers te garanderen. Kom uw wettelijke verplichtingen na als werkgever en verbeter consequent de arbeidsvoorwaarden. Daarmee vermindert u aanzienlijk het risico op boetes. Quentic is conform ISO 45001: dit is officieel bekrachtigd door DEKRA Assurance Services GmbH.

De module Health & Safety helpt u bij het documenteren en evalueren van risico's. Bepaal de juiste veiligheidsmaatregelen om gevaarlijke situaties en gezondheidsrisico's te voorkomen. Staat de test van een productieproces op de agenda of moet het werkterrein van de medewerkers beoordeeld worden? Geen enkel probleem, want de standaard zeven stappen van een risicoanalyse kunnen uitstekend worden toegepast.

Zijn uw bedrijfsinstructies nog up-to-date? Met behulp van Quentic kunt u de bijbehorende documenten heel gemakkelijk maken en bijwerken. U heeft centrale, vooraf geformuleerde aanwijzingen en symbolen tot uw beschikking. Het samenstellen van alle gegevens kost niet meer dan een paar muisklikken. De gestandaardiseerde procedure zorgt voor structuur en uniformiteit. Kort samengevat: er zijn duidelijke richtlijnen voor alle betrokkenen.

Het kwalificatieschema verschaft u een overzicht in één oogopslag. U weet dus snel over welke kwalificaties uw werknemers beschikken en wanneer er maatregelen vereist zijn. Ook de specifieke kwalificaties die voor bepaalde werkzaamheden zijn voorgeschreven worden daarin meegenomen. Nieuwe afspraken zijn eenvoudig gepland en zo ontvangen alle deelnemers direct een uitnodiging per e-mail.

Kritieke voorvallen en bijna-ongevallen kunnen overzichtelijk worden gerapporteerd. Het analyseren van oorzaken en het treffen van maatregelen vindt aansluitend plaats, zodat soortgelijke incidenten kunnen worden voorkomen. Als zich een ongeval voordoet, kunt u op eenvoudige wijze een ongevalsformulier invullen. Een evaluatie van de ongevallencijfers zorgt voor meer duidelijkheid.

Uitstekende kwaliteit

Quentic in 2 minuten

De oplossing op maat voor uw organisatie

HSE voor iedereen. Het is digitaal en sluit perfect aan op de behoeften van de klant. Ontdek hoe Quentic uw HSE- en CSR-management makkelijker maakt en alle betrokkenen bij elkaar brengt. De web-based software ondersteunt u vakkundig bij alle taken op het gebied van arbeidsveiligheid, milieubescherming en duurzaamheid.

Digitale documentatie, organisatie, evaluatie - met Quentic bespaart u tijd en structureert u uw processen op een gestructureerde en overzichtelijke manier. 

Wilt u Quentic gratis en vrijblijvend testen?

Leer de software en zijn voordelen kennen.

Whitepaper ISO 45001

De nieuwe norm voor managementsystemen voor gezond en veilig werken is de opvolger van de huidige norm BS OHSAS 18001. Lees hier hoe u kunt profiteren van de voordelen van ISO 45001, hoe u aan de vereisten voldoet en hoe u de certificering behaalt.

Risicobeoordelingen

Met Quentic gestructureerd en actueel met een muisklik

Risico's herkennen

Leg informatie over bedrijfsmiddelen, activiteiten, ergonomie en gevaarlijke stoffen gestructureerd vast.

Veiligheidsmaatregelen

Bepaal welke maatregelen nodig zijn, rechtstreeks in Quentic.

Voorschriften in één oogopslag

Koppel automatisch toepasselijke voorschriften en verplichtingen, zoals bedrijfsinstructies.

Documenten delen

Actueel en transparant: informeer verantwoordelijken met een muisklik.

Tevreden gebruikers zijn onze beste referenties