Bevestigde prestaties

Quentic ondersteunt uw managementsystemen conform ISO 14001 en ISO 50001.

Uw basis voor beslissingen

Perfect bijgehouden gegevens over middelen maken het afleiden van verandermaatregelen gemakkelijk.

Evaluaties per muisklik

U krijgt uw individuele evaluatie binnen de kortste tijd te zien.

Umwelt-Online

Actuele juridische wijzigingen voor milieuzaken krijgt u dankzij de koppeling automatisch in uw systeem.

Met Quentic hebt u uw milieubeheer volledig onder controle. Provisorische alleenstaande oplossingen, chaotische lijstjes en eindeloze tabellen behoren tot het verleden. Quentic levert u alles wat u nodig hebt en zorgt voor werkelijk geïntegreerd management.

De centrale softwareoplossing is een efficiënte tool voor de ondernemingsbrede afbeelding en evaluatie van uw beheer van hulpbronnen en milieu. De geschiktheid voor uw managementsysteem conform ISO 14001 en ISO 50001 is door DEKRA Assurance Services GmbH officieel bewezen. Met Quentic hebt u alle actuele verbruikscijfers en kostenontwikkelingen voor elk bedrijfsmiddel direct bij de hand. Uitgebreidere analyses zijn heel gemakkelijk uit te voeren door automatisch berekende kencijfers en diepgaande evaluaties. Creëer met behulp van de milieubeheersoftware Quentic de optimale basis voor strategische beslissingen en een duurzame bedrijfsvoering.

Gegevens over water, afval en stroom, emissies en alle voorkomende materialen moeten regelmatig worden verzameld en stapelen zich al snel op. Met de module Milieu management worden deze gegevens zorgvuldig gedocumenteerd en centraal opgeslagen. Zo kan iedereen zich desgewenst een actueel beeld vormen van de wijze waarop het bedrijf de hulpbronnen gebruikt.

Alle kosten en het verbruik worden met de module Milieu management op gestructureerde wijze verzameld. Continue bewaking wordt op die manier kinderlijk eenvoudig en de milieuprestaties van de onderneming kunnen snel in beeld worden gebracht. Hoeveel stroom verbruikt locatie A per jaar? – Splits de hoeveelheden en kosten naar verbruiker op en creëer maximale transparantie. Zo wordt een stevig fundament gelegd voor optimaal energie- en hulpbronnenbeheer.

Dankzij de module Milieu management blijft de aandacht gevestigd op belangrijke parameters, zoals de energie-efficiëntie of het afvalrecyclingpercentage. Alle KPI's die voor het bedrijf relevant zijn, worden geheel naar behoefte gedefinieerd. Met een muisklik stelt u de formules samen op basis van bouwstenen en bepaalt u de doelstellingen. De kengetallen worden automatisch berekend, zodat u de waarde die op dat moment van toepassing is en een vergelijking van de werkelijke waarde en de streefwaarde meteen kunt zien in het overzicht. Benchmarking voor verschillende bedrijfsdivisies is op deze manier geen enkel probleem.

Dankzij uitgebreide evaluatiemogelijkheden worden uw gegevens in de juiste vorm gepresenteerd. Een druk op de knop levert u een uitgebreide tabel of een compact diagram op. Zo kunt u de gegevens op een illustratieve manier met elkaar vergelijken en ze zo gebruiken voor de volgende presentatie. Het overzetten naar een gangbare Office-indeling vindt direct plaats en daardoor kunnen de gegevens direct worden doorgestuurd naar de verantwoordelijke instanties.

Er moet rekening worden gehouden met allerlei wetten en verordeningen. Goed wanneer het systematisch opgelost kan worden: in de software voor milieubeheer slaat u de desbetreffende rechtsnormen centraal op zodat alle betrokkenen er direct toegang toe hebben. U kunt de gegevens heel gemakkelijk onderhouden, zodat uw milieuregister altijd up-to-date blijft. Als u het nog comfortabeler wilt hebben, maakt u gewoon gebruik van de automatische synchronisatie met de online-database van wetteksten. Zo weet u altijd welke bepalingen wanneer zijn gewijzigd.

Uitstekende kwaliteit

Quentic in 2 minuten

De oplossing op maat voor uw organisatie

HSE voor iedereen. Het is digitaal en sluit perfect aan op de behoeften van de klant. Ontdek hoe Quentic uw HSE- en CSR-management makkelijker maakt en alle betrokkenen bij elkaar brengt. De web-based software ondersteunt u vakkundig bij alle taken op het gebied van arbeidsveiligheid, milieubescherming en duurzaamheid.

Digitale documentatie, organisatie, evaluatie - met Quentic bespaart u tijd en structureert u uw processen op een gestructureerde en overzichtelijke manier. 

Wilt u Quentic gratis en vrijblijvend testen?

Leer de software en zijn voordelen kennen.

"In één oogopslag ziet u welke manager deel uitmaakt van welk proces en om welke documenten het gaat. Deze functie is zeer nuttig in ons dagelijks werk".