Centraal beheren

Houd alle gevaarlijke stoffen bij in een centraal kadaster. Dat bespaart tijd en geld.

Goed georganiseerd

Risicobeoordelingen en bedrijfsinstructies stelt u centraal op per muisklik.

Duidelijke richtlijnen

Zorg voor eenduidige regels over de omgang met gevaarlijke stoffen - voor meer veiligheid.

In actuele toestand

Automatische herinneringen zorgen voor het regelmatig bijwerken van documenten over gevaarlijke stoffen.

Met Quentic hebt u uw beheer van gevaarlijke stoffen volledig onder controle. Provisorische alleenstaande oplossingen, chaotische lijstjes en eindeloze tabellen behoren tot het verleden. Quentic levert u alles wat u nodig hebt en zorgt voor werkelijk geïntegreerd management.

De centrale softwareoplossing vereenvoudigt de administratie van werkstoffen en gevaarlijke stoffen en helpt u bij het beschermen van de arbeidsveiligheid, de gezondheid en het milieu binnen uw bedrijf. Volg de wettelijke voorschriften strikt op, beperk organisatorische rompslomp tot een minimum en creëer maximale transparantie bij de omgang met gevaarlijke stoffen. Quentic is bovendien zo flexibel gestructureerd dat het eenvoudig kan worden gekoppeld aan de individuele processen van uw onderneming. Of het nu om kenmerking volgens GHS/CLP, gebruiksverbod op ingrediënten, beschermende maatregelen of om vragen over gezamenlijke opslag gaat - Quentic zorgt voor alles.

Met de module Gevaarlijke stoffen registreert u alle werkstoffen, gevaarlijke stoffen en gevaarlijke goederen op uniforme en gestructureerde wijze op een centrale locatie. Het bepalen van afzonderlijke bestanddelen en de codering vergt niet meer dan enkele klikken met de muis. Voor een actueel overzicht gebruikt u het gevaarlijkestoffenoverzicht: door het instellen van een filter vindt u snel de stoffen die u zoekt, evenals hun eigenschappen en toepassingsgebieden.

Zo schept u orde in de berg van documenten: veiligheidsinformatiebladen brengt u direct in Quentic in. De module Gevaarlijke stoffen herinnert u er na een vooraf bepaalde termijn aan dat de documenten moeten worden bijgewerkt. Een bericht voor uw leveranciers wordt desgewenst automatisch gegenereerd. Nieuwe veiligheidsinformatiebladen kunnen in een handomdraai in Quentic worden ingevoerd en dankzij het versiebeheer van documenten zijn inhoudelijke wijzigingen op ieder gewenst moment te traceren.

Moet de beoogde toepassing van gevaarlijke stoffen worden gecontroleerd? In de software legt u controleprocedures vast en registreert u op basis daarvan welke stof voor welke doeleinden mag worden gebruikt. Quentic verzamelt alle gegevens voor u en wijst aan elke goedgekeurde stof een code toe, zodat u altijd het overzicht en de controle houdt. Ook gezamenlijke opslag en het transport van gevaarlijke goederen via de weg, het spoor en water wordt door Quentic nauwlettend bewaakt. De vereiste transportdocumenten worden geheel volgens de voorschriften opgesteld.

Met de module Gevaarlijke stoffen kunt u heel gemakkelijk risicobeoordelingen en bedrijfsinstructies opstellen. Met een muisklik verzamelt u de benodigde gegevens en deelt u de kant-en-klare documenten met uw collega's. Interne en externe specialisten en deskundigen kunnen in Quentic worden toegevoegd, wat de samenwerking een stuk gemakkelijker maakt.

Whitepaper ISO 45001

De nieuwe norm voor managementsystemen voor gezond en veilig werken is de opvolger van de huidige norm BS OHSAS 18001. Lees hier hoe u kunt profiteren van de voordelen van ISO 45001, hoe u aan de vereisten voldoet en hoe u de certificering behaalt.

Uitstekende kwaliteit

Quentic in 2 minuten

De oplossing op maat voor uw organisatie

HSE voor iedereen. Het is digitaal en sluit perfect aan op de behoeften van de klant. Ontdek hoe Quentic uw HSE- en CSR-management makkelijker maakt en alle betrokkenen bij elkaar brengt. De web-based software ondersteunt u vakkundig bij alle taken op het gebied van arbeidsveiligheid, milieubescherming en duurzaamheid.

Digitale documentatie, organisatie, evaluatie - met Quentic bespaart u tijd en structureert u uw processen op een gestructureerde en overzichtelijke manier. 

Wilt u Quentic gratis en vrijblijvend testen?

Leer de software en zijn voordelen kennen.

Risicobeoordelingen

Met Quentic gestructureerd en actueel met een muisklik

Risico's herkennen

Leg informatie over bedrijfsmiddelen, activiteiten, ergonomie en gevaarlijke stoffen gestructureerd vast.

Veiligheidsmaatregelen

Bepaal welke maatregelen nodig zijn, rechtstreeks in Quentic.

Voorschriften in één oogopslag

Koppel automatisch toepasselijke voorschriften en verplichtingen, zoals bedrijfsinstructies.

Documenten delen

Actueel en transparant: informeer verantwoordelijken met een muisklik.

Tevreden gebruikers zijn onze beste referenties