+31 20 491 9141
  • De toonaangevende wettelijke naleving-software

    Rechtszeker. Modulair. Locatieonafhankelijk.

Met Quentic hebt u de wettelijke naleving binnen uw onderneming volledig in eigen hand. Provisorische alleenstaande oplossingen, chaotische lijstjes en eindeloze tabellen behoren tot het verleden. Quentic levert u alles wat u nodig hebt en zorgt voor werkelijk geïntegreerd management.

Met de module Legal compliance is het een stuk gemakkelijker te beoordelen welke juridische maatregelen ten aanzien van de voorschriften op het gebied van arbeidsveiligheid en milieuwetgeving nodig zijn. Zo kunt u helemaal voldoen aan al uw zorgvuldigheidsverplichtingen, het aansprakelijkheidsrisico beperken tot een minimum en aantonen dat u op alle bedrijfsniveaus in overeenstemming met de wet hebt gehandeld.

Koppeling met online juridische database

Sluiten Openen

Er moet rekening worden gehouden met allerlei wetten en verordeningen. Goed wanneer het systematisch opgelost kan worden: in de centrale wettelijke naleving-software slaat u de desbetreffende rechtsnormen centraal op zodat alle betrokkenen er direct toegang toe hebben. U kunt de gegevens heel gemakkelijk onderhouden, zodat uw juridische naslagwerk altijd up-to-date blijft. Als u het nog comfortabeler wilt hebben, maakt u gewoon gebruik van de automatische synchronisatie met de online-database van wetteksten. Zo weet u altijd welke bepalingen wanneer zijn gewijzigd.

Wettelijk register en wettelijke verplichtingen

Sluiten Openen

In de module Legal compliance neemt u relevante wetten en verordeningen op, zodat alle betrokkenen ze direct kunnen raadplegen. U kunt de gegevens heel gemakkelijk onderhouden, zodat uw juridische naslagwerk altijd up-to-date blijft. Als u het nog comfortabeler wilt hebben, maakt u gewoon gebruik van de automatische synchronisatie met de online-database van wetteksten. Zo weet u altijd welke bepalingen wanneer zijn gewijzigd. De daaruit voortkomende maatregelen die voor ieder divisie moeten worden getroffen, zijn op basis van die kennis gemakkelijk te bepalen.

Inrichtingenkadaster, vergunningen, voorschriften

Sluiten Openen

Inrichtingen en machines waarvoor een vergunning is vereist kunt u geheel volgens voorschrift opnemen in het inrichtingenkadaster. De bijbehorende vergunningen documenteert u eveneens. Alle handelingsstappen, vanaf het eerste contact met de overheidsinstantie tot aan de afgifte van het vergunningsdocument, worden opgeslagen. Op die manier zijn ook alle termijnen, geldigheidsbepalingen en secundaire voorschriften transparant.

Zicht op technische keuringen

Sluiten Openen

Definieer technische keuringen inclusief de herhalingsintervallen vast. In het compacte keuringsschema worden alle keuringseisen samengevat en kunt u zien wanneer welk object op welke wijze moet worden gekeurd. Zo kunt u te verrichten keuringen in een mum van tijd voorbereiden en de resultaten aansluitend in een rapport vastleggen.

Verandermanagement

Sluiten Openen

Wetswijzigingen en voorschriften van overheidsinstanties vereisen doorgaans een aanpassing van interne processen; iets wat goed moet worden gepland. Met Quentic beschikt u over het ideale instrument voor een geslaagd verandermanagement. Beoordeel systematisch welke aanpassingen vereist zijn en breng de streeftoestand in beeld. Door verschillende implementatiefasen vast te leggen, wordt een verplichting gecreëerd. Door directe integratie van alle betrokkenen is ook het nodige onderlinge overleg meteen geregeld.

Uitstekende kwaliteit

Quentic in 2 minuten

De oplossing op maat voor uw organisatie

Quentic is uw oplossing voor arbeidsveiligheid, milieubeheer en duurzaamheid. De web-based software is vakkundig, kent uw taken en verenigt alle functies die u nodig heeft in één pakket.

Quentic ondersteunt u bij alle processen op het gebied van HSE en duurzaamheid. Documenteren, ordenen, rapporteren en beoordelen: met Quentic gaat u dit allemaal heel eenvoudig af.

Test Quentic 14 dagen gratis

"Met Quentic kregen wij een centraal en stabiel hulpmiddel, waarin alle gegevens duidelijk en eenvoudig gestructureerd zijn en waarbij alle documenten systematisch beheerd worden."

Maik Große-Beck, Sicherheitsfachkraft und Umweltbetriebsprüfer, ISP Marl GmbH