Rechtszekerheid

Maak het naleven van de wetten en normen gemakkelijker. Minimaliseer uw aansprakelijkheidsrisico.

Altijd up-to-date

Gemakkelijk beheren van juridische teksten inclusief automatisch zoeken in juridische databases.

Voorkom redundanties

Juridische informatie wordt centraal opgeslagen, de taken van de belanghebbenden zijn op elkaar afgestemd.

Gewoon meer overzicht

Zinvolle gegevensstructuren en effectieve filters zorgen voor meer transparantie.

Met Quentic hebt u de wettelijke naleving binnen uw onderneming volledig in eigen hand. Provisorische alleenstaande oplossingen, chaotische lijstjes en eindeloze tabellen behoren tot het verleden. Quentic levert u alles wat u nodig hebt en zorgt voor werkelijk geïntegreerd management.

Met de module Legal compliance is het een stuk gemakkelijker te beoordelen welke juridische maatregelen ten aanzien van de voorschriften op het gebied van arbeidsveiligheid en milieuwetgeving nodig zijn. Zo kunt u helemaal voldoen aan al uw zorgvuldigheidsverplichtingen, het aansprakelijkheidsrisico beperken tot een minimum en aantonen dat u op alle bedrijfsniveaus in overeenstemming met de wet hebt gehandeld.

Er moet rekening worden gehouden met allerlei wetten en verordeningen. Goed wanneer het systematisch opgelost kan worden: in de centrale wettelijke naleving-software slaat u de desbetreffende rechtsnormen centraal op zodat alle betrokkenen er direct toegang toe hebben. U kunt de gegevens heel gemakkelijk onderhouden, zodat uw juridische naslagwerk altijd up-to-date blijft. Als u het nog comfortabeler wilt hebben, maakt u gewoon gebruik van de automatische synchronisatie met de online-database van wetteksten. Zo weet u altijd welke bepalingen wanneer zijn gewijzigd.

In de module Legal compliance neemt u relevante wetten en verordeningen op, zodat alle betrokkenen ze direct kunnen raadplegen. U kunt de gegevens heel gemakkelijk onderhouden, zodat uw juridische naslagwerk altijd up-to-date blijft. Als u het nog comfortabeler wilt hebben, maakt u gewoon gebruik van de automatische synchronisatie met de online-database van wetteksten. Zo weet u altijd welke bepalingen wanneer zijn gewijzigd. De daaruit voortkomende maatregelen die voor ieder divisie moeten worden getroffen, zijn op basis van die kennis gemakkelijk te bepalen.

Inrichtingen en machines waarvoor een vergunning is vereist kunt u geheel volgens voorschrift opnemen in het inrichtingenkadaster. De bijbehorende vergunningen documenteert u eveneens. Alle handelingsstappen, vanaf het eerste contact met de overheidsinstantie tot aan de afgifte van het vergunningsdocument, worden opgeslagen. Op die manier zijn ook alle termijnen, geldigheidsbepalingen en secundaire voorschriften transparant.

Definieer technische keuringen inclusief de herhalingsintervallen vast. In het compacte keuringsschema worden alle keuringseisen samengevat en kunt u zien wanneer welk object op welke wijze moet worden gekeurd. Zo kunt u te verrichten keuringen in een mum van tijd voorbereiden en de resultaten aansluitend in een rapport vastleggen.

Wetswijzigingen en voorschriften van overheidsinstanties vereisen doorgaans een aanpassing van interne processen; iets wat goed moet worden gepland. Met Quentic beschikt u over het ideale instrument voor een geslaagd verandermanagement. Beoordeel systematisch welke aanpassingen vereist zijn en breng de streeftoestand in beeld. Door verschillende implementatiefasen vast te leggen, wordt een verplichting gecreëerd. Door directe integratie van alle betrokkenen is ook het nodige onderlinge overleg meteen geregeld.

Uitstekende kwaliteit

Whitepaper ISO 19600

Zorg voor wettelijke naleving in de gehele waardeketen met een compliance management systeem (CMS) conform ISO 19600! Ontdek hoe u de nieuwe standaard kunt introduceren, effectief audits kunt uitvoeren en certificering kunt verkrijgen.

Quentic in 2 minuten

De oplossing op maat voor uw organisatie

HSE voor iedereen. Het is digitaal en sluit perfect aan op de behoeften van de klant. Ontdek hoe Quentic uw HSE- en CSR-management makkelijker maakt en alle betrokkenen bij elkaar brengt. De web-based software ondersteunt u vakkundig bij alle taken op het gebied van arbeidsveiligheid, milieubescherming en duurzaamheid.

Digitale documentatie, organisatie, evaluatie - met Quentic bespaart u tijd en structureert u uw processen op een gestructureerde en overzichtelijke manier. 

Test Quentic 14 dagen gratis

"Met Quentic kregen wij een centraal en stabiel hulpmiddel, waarin alle gegevens duidelijk en eenvoudig gestructureerd zijn en waarbij alle documenten systematisch beheerd worden."