+31 20 491 9141
  • Sustainabilityscontrolesoftware

    Plannen. Sturen. Controleren.

Met de duurzaamheidscontrolesoftware Quentic coördineert u snel en overzichtelijk de centrale taken van de duurzaamheidscontroles. Plan, stuur en controleer de omzetting van uw duurzaamheidstrategie door de versterking en kwalitatieve verzekering van ecologische, maatschappelijke en sociale gegevens. De afleiding van strategische beslissingsfactoren gebeurt daarbij in real time vanuit het operatieve milieu- en sociale gegevensbestand.

De gestructureerde samenstellings- en evaluatiemogelijkheden van het softwareplatform bieden u de basisinformatie voor alle sturingsinstrumenten van het duurzaamheidsmanagement, van de kostenberekening van de materialenstroom, over ecologische efficiëntieanalyse tot Sustainability Balanced Scorecard. Een centraal verantwoordelijkheids- en herinneringsmanagement zorgt er voor dat alle operatieve data steeds actueel, getest en geconsolideerd zijn. Dit vereenvoudigd de identificatie van ideaal-actueel-afwijkingen en de initiëring van doelgerichte maatregelen.

De juiste indicatoren

Sluiten Openen

Hoe is het met emissiehoeveelheden, waterverbruik en energiekosten gesteld? Bepaal over welke duurzaamheidsaspecten u met welke kengetallen bericht. U kunt verschillende indicatoren naar uw behoeften aanpassen en eventueel naast de waardes ook kosten opnemen. Afgeleide verhoudingsgrootheden, zoals energieverbruik per omzet, definieert u zelf met de intuïtieve formule-editor.

Gegevensinvoering optimaal ondersteund

Sluiten Openen

Iedere gegevensinvoerder ziet alleen de voor hem/haar relevante indicatoren, zo worden foute invoeren vermeden. Het systeem herkent ongewone afwijkingen met de voorafgaande periode al tijdens de invoer en geeft een waarschuwing. Eventueel kunt u de opgave van toelichtingen of het toevoegen van bijlages verplicht stellen.

Gegevensconsolidatie in de hand

Sluiten Openen

Met de rapportagefunctie hebt u altijd overzicht welke kengetallenleveringen van welk werkgebied nog openstaan. Heeft u een vrijgaveniveau bepaald, dan worden alle betreffende personen automatisch geïnformeerd zodra een gegevenslevering klaar is voor controle. Eenmaal vrijgegeven gegevens kunnen niet meer zoals gebruikelijk bewerkt worden. Zo blijven evaluaties en berekeningen consistent.

Flexibel rapporten opstellen

Sluiten Openen

Evaluaties vanuit verschillende gezichtspunten en vergelijkingen met richtwaarden kunt u te allen tijde zelf definiëren. Quentic houdt zich op de achtergrond bezig met het omrekenen van eenheden en valuta's en met zowel de aggregatie van gegevens als de berekening van vrij te definiëren KPI's. Zo bent u zowel in detail als op concernniveau altijd in staat iets te zeggen over uw economische, ecologische en sociale prestaties.

Uitstekende kwaliteit

Test Quentic 14 dagen gratis

"We hebben een solide basis gelegd voor het rapporteren van alle ecologische aspecten op het gebied van duurzaamheid door het implementeren van een gecentraliseerd systeem. Voor het invoeren, controleren en evalueren van de gegevens zijn beduidend minder inspanningen nodig, omdat heel veel processtappen met behulp van Quentic konden worden geautomatiseerd."

Markus Schönberger, teamleider Sustainability Controlling, Voith GmbH & Co. KGaA

Tevreden gebruikers zijn onze beste referenties