Milieu & duurzaamheid, Arbeidsveiligheid

Recycling met onlinetechnologie

Scholz AG

3 minuten

Honderden locaties met reusachtige pakhuizen, geweldige inrichtingen en een enorm wagenpark - een overzicht van alle vergunningen en voorwaarden, technische onderzoeken en maatregelen bijhouden is slechts een van de dagelijkse opdrachten van het milieu- en kwaliteitsbeheer van Scholz AG. Om dit locatieoverschrijdend uniform en efficiënt te doen, gebruikt de recyclingreus sinds 2010 de onlinesoftware Quentic.

De omvattende beheersoplossing voor arbeidsveiligheid en milieubescherming wordt sindsdien in de meest uiteenlopende bedrijfsactiviteiten ingezet, onder andere voor de certificatie volgens ISO 9001:2008, ISO 14001:2008 en EfbV.

Over Scholz

De internationale groep van ondernemingen Scholz AG behoort met meer dan 7.500 medewerkers in ongeveer 500 locaties tot de top van de recyclingindustrie. De centrale activiteit van dit 140 jaar oude familiebedrijf is de recycling van metaal- en staalschroot. Verdere activiteiten zijn de bewerking, veredeling en handel van en in secundaire grondstoffen zoals ijzer, edelstaal, koper en aluminium evenals dienstverlening.

Bedrijfsmiddelen en wagenpark XXL

Shredderinrichtingen, balenpersen, schrootscharen, kabelverwerkingsinrichtingen, railbrekers en versnipperaars - het beeld van Scholz AG wordt bepaald door reusachtige installaties. Daarbij komen rond 1.000 vrachtwagens, 700 graafmachines en een totale oppervlakte voor opslag van meer dan 1.400 voetbalvelden. Het bijhouden van een overzicht en het opvolgen van verplichtingen is hier een heuse uitdaging. Meer dan 80 firma's behoren tot de groep van ondernemingen Scholz AG en de tendens is stijgend. In het groeiproces betekent dit voor de arbeidsveiligheid en milieubescherming het wereldwijd vastleggen en aanhouden van standaarden om de kwaliteits- en milieubeheerstructuren in de hele onderneming langdurig te kunnen verzekeren.

Rechtsgeldig onafhankelijk van uw locatie.

Talrijke interne en externe audits, technische proeven, vergunningen, voorwaarden, analyses van processen en de afleiding van maatregelen vormen een aanzienlijke inspanning qua tijd en kost die in deze orde van grootte en op internationaal niveau niet zonder IT-ondersteuning haalbaar is. Wanneer is waar bij welke inrichting de volgende onderhoudsbeurt nodig en wat is de actuele status? Voor Scholz AG was er daarom slechts een oplossing die zowel locatieoverschrijdend is als de centrale controle van alle bedrijfsafdelingen mogelijk maakt - de onlinesoftware Quentic.

Rapportagetool en cockpitoplossing

De keuze voor de webtoepassing en managementsoftware Quentic viel eind 2010. Buiten het gebruikelijk bereik van arbeidsveiligheid en milieubescherming gebruikt de recyclingreus het systeem sindsdien als universele cockpitoplossing, rapportagetool en communicatieplatform voor uiteenlopende bereiken om processen wereldwijd te standaardiseren en te stroomlijnen. Specifieke managementprogramma's, ondernemingsdoelstellingen, verantwoordelijkheden en afgeleide maatregelen met hun werkzaamheid worden overzichtelijk in Quentic afgebeeld en kunnen gemakkelijk met een muisklik per locatie geanalyseerd worden.

Onlinetechnologie voor hoge flexibiliteit

Vooral de moderne technologie van Quentic en het gebruik van 'software as a service' maken een locatieoverschrijdende inzet mogelijk, zodat alle betrokken personen probleemloos van een en hetzelfde databestand gebruik kunnen maken. Dankzij het geïntegreerde documentenbeheer zijn belangrijke stukken steeds actueel en onmiddellijk oproepbaar. Op deze manier kunnen honderden bedrijfsleiders alle relevante informatie over inrichtingen en bedrijfsmiddelen tijdens de gehele gebruiksfase centraal in een systeem bijeenbrengen en gemakkelijk controleren. Van de financiële parameters voor de inkoop over de vergunning tot de afbeelding van alle wettelijke vereisten en voorgeschreven controlemaatregelen - afhankelijk van de respectievelijke gebruikersrechten zijn deze data onafhankelijk van de locatie voor alle beoefenaars beschikbaar.

Sinds 2010 gebruikt Scholz succesvol de volgende Quentic-modules:

  • Quentic Core

  • Health & Safety

  • Gevaarlijke stoffen

  • Legal Compliance

  • Risks & Audits

  • Processen

  • Milieu management

Quentic Demo

Ervaar Quentic live op uw scherm.

Nu aanvragen

X