Altijd zicht op verbruikscijfers, hoeveelheden en kosten

Met de Quentic-softwaremodule Milieu management

Bevestigde prestaties

Quentic ondersteunt uw managementsystemen conform ISO 14001 en ISO 50001.

Uw basis voor beslissingen

Perfect bijgehouden gegevens over middelen maken het vaststellen van verandermaatregelen gemakkelijk.

Evaluaties per muisklik

U krijgt uw individuele evaluatie binnen de kortste tijd te zien.

Kengetallen in vorm

U krijgt uw ecologische gegevens afgestemd op uw behoeften: compact, gedetailleerd, in grafieken of in cijfers.

Quentic Milieu management

De Quentic-module Milieu management is bedoeld voor het registreren en bewaken van alle gegevens over het gebruik van hulpbronnen. Zo krijgt u niet alleen inzicht in verbruikscijfers van elektra, gas of water, maar bereikt u ook de beste resultaten voor energie- en afvalbeheer.

Met Quentic heeft u alle actuele verbruikscijfers en kostenontwikkelingen voor elk bedrijfsmiddel direct bij de hand. Uitgebreidere analyses zijn heel gemakkelijk uit te voeren door automatisch berekende kencijfers en diepgaande evaluaties. Creëer hiermee de optimale basis voor strategische beslissingen en duurzaam bedrijfsmanagement.

De belangrijkste functies in een overzicht

Functies van de Quentic-module Milieu management

Bewaking van hulpbronnenstromen

Met Quentic beschikt u over de noodzakelijke tools voor een naadloze bewaking van de hulpbronnenstroom binnen uw bedrijf. Maak verbruik en kosten van energie, schoon water en andere hulpbronnen systematisch inzichtelijk en houd de ontwikkeling van afvalwater- en emissiewaarden op de lange termijn in het oog. Import- en exportfuncties, aanpasbare beknopte overzichten en talrijke filterfuncties bieden bijkomend gemak.

Meer informatie

Milieurapportages

Milieukengetallen, afvalprocessen, emissies, energie en water – in de module Milieu management laat u de centrale bouwstenen van uw milieuprestatie moeiteloos zien. Voor aanvullende analyse zijn er vele evaluaties die u onder diverse invalshoeken naar uw milieugegevens laten kijken. De resultaten zijn haarfijn en kant-en-klaar opgeschoond voor de volgende presentatie van uw milieurapport.

Meer informatie

Afvalbeheer

Als producent van afval hebben ondernemingen diverse plichten. Daarom moet afval in categorieën ingedeeld en gegarandeerd milieubewust worden afgevoerd of gerecycled. Met Quentic beschikt u over een gestructureerd afvalkadaster en documenteert u de afvalverwerking aantoonbaar. Karakteristieke waarden uit het afvalbeheer, zoals kosten, inkomsten en recyclequota staan op afroep ter beschikking.

Meer informatie

Milieuparameters

Het is van belang om relevante milieu-indicatoren regelmatig te bepalen en te meten voor de waardering van de milieuprestatie van een bedrijf. Speciaal voor het vergaren van complexe milieukengetallen levert Quentic u een eigen modulecomponent. Quentic berekent milieukengetallen na individuele invoer automatisch en staat u toe diverse gegevens van het Milieu management met elkaar in relatie te brengen.

Meer informatie

"In de afgelopen drie jaar hebben we de software gebruikt om meer dan 2.000 afvalprocessen vast te leggen - vandaag de dag kunnen we deze gegevens eenvoudig evalueren en met een druk op de knop visualiseren in overzichtelijke tabellen en grafieken. Deze uitgebreide evaluatiemogelijkheden zijn een groot voordeel van Quentic."

Quentic in 2 minuten

HSEQ en ESG voor iedereen. Digitaal en op maat.

Ontdek hoe Quentic uw HSEQ- en ESG-management makkelijker maakt en alle betrokkenen bij elkaar brengt. De web-based software ondersteunt u vakkundig bij alle taken op het gebied van arbeidsveiligheid, milieubescherming en duurzaamheid.

Digitale documentatie, organisatie, evaluatie - met Quentic bespaart u tijd en structureert u uw processen op een gestructureerde en overzichtelijke manier. 

Quentic Demo

Ervaar Quentic live op uw scherm.

Nu aanvragen

X