Gefundeerde inzichten voor een uitstekende HSEQ-cultuur

De Quentic softwaremodule Incidenten & Observaties

Ageren, niet reageren

Proactieve vastlegging en evaluatie van HSE-gegevens voorkomt misstanden.

Gemotiveerd werken

Eenvoudig rapporteren en analyseren. Voor meer betrokkenheid op alle fronten.

Best practice

Veelsoortige use cases over onderwerpen als veiligheid, milieu, compliance en kwaliteit.

Voor Platform en App

Volledig geïntegreerd en te gebruiken op computer, tablet en smartphone.

Quentic Incidenten & Observaties

Een hoogwaardige HSE- en veiligheidscultuur ontstaat niet alleen door het reageren op schade of ongevallen en het wegnemen van de oorzaken. Complexe arbeidsprocessen vragen eerder om het verkennen van kansen en risico's binnen een breed gebied, het trekken van conclusies voor dagelijkse processen en om proactief handelen, om zo negatieve incidenten te vermijden.

Quentic Incidenten & Observaties wijst u de weg naar een positieve cultuuromslag. Ga verder dan puur incidentmanagement: benader zowel negatieve als positieve HSE-incidenten doelgericht. Stimuleer uw personeel dat ze actief rapporteren, maak een grondige analyse van alle meldingen en creëer zo een duidelijke, uniforme database voor alle bedrijfssegmenten.

Overzicht van de belangrijkste functies

Quentic softwaremodule Incidenten & Observaties

Eenvoudig rapporteren

Ontvang HSEQ-informatie rechtstreeks van uw medewerkers: met Quentic kunt u ook onderweg gemakkelijk rapporteren. Maak klokkenluiden mogelijk via anonieme melding en betrek hier zelfs op flexibele wijze externe partijen bij. Gebruik een uitgebreide vooraf gedefinieerde reeks cases, bijvoorbeeld voor eigendoms- en milieuschade, compliance of kwaliteitskwesties, en maak verdere classificaties volgens uw eigen normen.

Snelle herziening en grondig onderzoek

Dankzij aanpasbare notificatie-instellingen zijn de verantwoordelijke personen onmiddellijk op de hoogte van binnenkomende meldingen. Voor de eerste evaluatie worden details en gevolgen duidelijk opgesomd, zodat snel prioriteiten kunnen worden toegekend. In het grondige onderzoek identificeert u oorzaken en beoordeelt u risico's aan de hand van individueel geselecteerde factoren. Ten slotte neemt u corrigerende en preventieve maatregelen om de tekortkomingen op lange termijn te elimineren.

Evaluaties, rapportages, monitoring

Met Quentic kunt u ervoor zorgen dat incidenten en observaties volledig en geverifieerd worden gedocumenteerd. De documentatie is audit-proof en kan zonder extra inspanning met een muisklik in rapporten worden omgezet. Interactieve analytische dashboards zijn beschikbaar voor evaluaties en bieden u actuele resultaten, KPI's en trends. Hierdoor ontstaat een optimaal totaaloverzicht, ook voor het hogere management.

"In één oogopslag ziet u welke manager deel uitmaakt van welk proces en om welke documenten het gaat. Deze functie is zeer nuttig in ons dagelijks werk".

Meer inzichten uit HSE & CSR

Breid uw kennis uit met de Quentic-resources: deskundige kennis en best practices op het gebied van arbeidsveiligheid, milieumanagement en duurzaamheid. Ontdek relevante trends, nieuwe strategieën en inspiratie voor uw versterkte HSE-management.

Whitepaper ISO 45001

Meer rechtszekerheid, gemotiveerdere medewerkers en een hogere productiviteit: een certificering conform ISO 45001 heeft heel wat voordelen. In deze whitepaper vindt u alle relevante informatie over deadlines, vereisten …

Whitepaper downloaden

Quentic Health & Safety

Hoe kan HSE-software u helpen om arbeidsveiligheid op lange termijn te verbeteren, medewerkers te motiveren & aansprakelijkheidsrisico’s te minimaliseren? Leer hier hoe u met Quentic uw veiligheidsnormen conform ISO …

Video bekijken

Pirelli Deutschland GmbH

Hoe kunnen leveranciers aan de automobielindustrie de strenge wettelijke voorschriften handhaven en de audits doorstaan en tegelijkertijd niets aan concurrentiekracht inboeten? Lees hier hoe Pirelli met Quentic op veilig …

Succesverhaal lezen
Toon meer

Quentic in 2 minuten

HSEQ en ESG voor iedereen. Digitaal en op maat.

Ontdek hoe Quentic uw HSEQ- en ESG-management makkelijker maakt en alle betrokkenen bij elkaar brengt. De web-based software ondersteunt u vakkundig bij alle taken op het gebied van arbeidsveiligheid, milieubescherming en duurzaamheid.

Digitale documentatie, organisatie, evaluatie - met Quentic bespaart u tijd en structureert u uw processen op een gestructureerde en overzichtelijke manier. 

Quentic Demo

Ervaar Quentic live op uw scherm.

Nu aanvragen

X