Uw wegwijzer door het oerwoud van de wetgeving

De Quentic software-module Legal Compliance

Rechtszekerheid

Maak het naleven van de wetten en normen gemakkelijker. Minimaliseer uw aansprakelijkheidsrisico.

Altijd up-to-date

Het onderhouden van juridische teksten is nog nooit zo eenvoudig geweest en de synchronisatie met juridische databases gebeurt automatisch.

Voorkom redundanties

Juridische informatie wordt centraal opgeslagen en taken van alle betrokkenen worden gecoördineerd.

Gewoon meer overzicht

Zinvolle gegevensstructuren en effectieve filters zorgen voor meer transparantie.

Quentic Legal Compliance

Met Quentic Legal Compliance voldoet u aan alle zorgvuldigheidsverplichtingen die de uitgebreide bepalingen van wetgeving inzake gezondheid en veiligheid op het werk en het milieu voorschrijven. Beperk uw aansprakelijkheidsrisico tot een minimum.

Quentic Legal Compliance biedt u overzicht in het “oerwoud van regels” en maakt het u gemakkelijker de wettelijke plicht tot het nemen van maatregelen te beoordelen. Tegelijkertijd beschikt u over effectieve middelen om te verzekeren dat processen binnen uw bedrijf voldoen aan wettelijke eisen. Met uniforme, actuele gegevens kunt u te allen tijde op alle bedrijfsniveaus aantonen dat u volledig conform de wet handelt.

De belangrijkste functies in een overzicht

Functies van de Quentic-module Legal Compliance

Wettelijk kadaster up-to-date

Laat u door Quentic ondersteunen om bij het voldoen aan de door u te nemen maatregelen goed zicht te houden op de teksten inzake arbeids- en milieuwetgeving. Het wettelijk kadaster van Quentic met gestructureerde opbouw als ook praktische bijwerkingsfuncties zorgt voor een doorlopend onderhoud van de wettelijke gegevens en versterkt uw EHS-naleving.

Meer informatie

Inrichtingenkadaster op afroep

Vergunningsplichtige inrichtingen en machines registreert u eenvoudig in het inrichtingenkadaster van Quentic. Afhankelijk van het type inrichting hebt u de beschikking over specifieke beschrijvingsvelden. Dankzij de slimme koppeling aan overige vakgerelateerde informatie ontvangt u snel een volledige inventarisatie die u via de verslag- en exportfuncties ook extern kunt verzenden.

Meer informatie

Technische onderzoeken en onderhoudswerkzaamheden

Technische onderzoeken en onderhoud van de bedrijfsinrichting en arbeidsmiddelen organiseert u met Quentic volledig en conform de geldende termijnen. Het keuringsschema toont u dagelijks wanneer welke onderzoeken staan gepland en gaat direct door naar de voorbereiding van de agenda. Alle onderzoeksresultaten worden overzichtelijk behouden en vervolgens automatisch ingevoerd in de verdere onderzoeksplanning.

Meer informatie

Vergunningen en kennisgevingen efficiënt afhandelen

Wilt u een nieuwe inrichting in bedrijf stellen of bestaande inrichtingen veranderen, dan dient u in het algemeen de administratieve vergunningen aan te vragen om afdoende arbeidsveiligheid en milieubescherming te garanderen. Met Quentic zult u inzake alle vergunningsprocedures het overzicht behouden en volledig inzicht hebben in het indienen van de aanvraag, de onderzoeksprocedures, de documentatie van de resultaten en het omstellen van de installatie.

Meer informatie

"De invoering van Quentic was voor ons van groot strategisch en operationeel belang. Het systeem maakt het werk voor alle betrokkenen eenvoudiger. Bovendien bevorderen wij op deze manier de transparante weergave van onze processen, geheel volgens de regels van de overheid."

Quentic in 2 minuten

HSEQ en ESG voor iedereen. Digitaal en op maat.

Ontdek hoe Quentic uw HSEQ- en ESG-management makkelijker maakt en alle betrokkenen bij elkaar brengt. De web-based software ondersteunt u vakkundig bij alle taken op het gebied van arbeidsveiligheid, milieubescherming en duurzaamheid.

Digitale documentatie, organisatie, evaluatie - met Quentic bespaart u tijd en structureert u uw processen op een gestructureerde en overzichtelijke manier. 

Quentic Demo

Ervaar Quentic live op uw scherm.

Nu aanvragen

X