Digitalisering

Integrated Management Systems

Een praktische gids voor uw individuele oplossing

Een kwestie van noodzaak

Sinds 2005 zijn er talloze nieuwe ISO-normen gepubliceerd omdat klanten en andere belanghebbenden eisen stellen die veel verder gaan dan kwaliteit, milieu, energie en gezondheid en veiligheid op het werk. Bijna elk onderwerp zoals informatiebeveiliging, risico, klimaat, MVO, bedrijfscontinuïteit, compliance, bedrijfsmiddelen en water is relevant en vereist bewijs.

Het probleem: naarmate de vereisten complexer worden, worden parallelle beheersystemen onpraktisch, wat leidt tot overbodige inspanningen en inconsistenties in de regelgeving.

Integreer nu! Ontdek de voordelen van een integraal beheersysteem in ons whitepaper. Leer hoe u het integratieniveau kunt bepalen met behulp van het in kaart brengen van vereisten en het categoriseren van standaarden. Structureer uw IMS effectief en leer over de fasen van het integratieproject. Aan de hand van de belangrijkste HSEQ-beheersystemen geven we praktische inzichten in de implementatie.

Preview van het whitepaper

Wat u kunt verwachten

 • Overtuigende expertise:

  De noodzaak en mogelijkheden van een IMS begrijpen. Evalueer de noodzaak om uw managementsystemen te integreren en overtuig managers en medewerkers.

 • Vereisten in kaart brengen en integratiepotentieel:

  Maak stap voor stap onderscheid tussen overeenkomstige en systeemspecifieke standaardeisen om het integratieniveau voor je project te bepalen.

 • De regelgeving structureren:

  Begrijp de voor- en nadelen van een standaardstructuur versus een processtructuur om de beste aanpak voor uw bedrijf te bepalen.

 • Projectplanning en -implementatie:

  Gebruik onze checklists om voorafgaand aan de integratie belangrijke beslissingen te nemen en navigeer vervolgens vol vertrouwen door de plannings-, analyse-, implementatie- en verbeteringsfasen.

Expertise over geïntegreerde beheersystemen

Over het auteursteam van de universiteit van Zittau/Görlitz

Prof. Dr. Jana Brauweiler

Aan de Zittau/Görlitz University of Applied Sciences zijn Prof. Dr. Jana Brauweiler, professor in geïntegreerde managementsystemen, en haar collega Dipl.-Ing. (FH) Markus Will verantwoordelijk voor het onderwijs aan studenten voor de masteropleiding "Geïntegreerde managementsystemen" en de bacheloropleiding "Ecologie en milieubescherming".

Dipl.-Ing. (FH) Markus Will

Markus Will heeft samen met Prof. Dr. Jana Brauweiler verschillende praktische boeken gepubliceerd over managementsystemen voor veiligheid en gezondheid op het werk, milieumanagementsystemen en het auditen van managementsystemen. Als adviseurs en coaches ondersteunen zij organisaties bij hun dagelijkse implementatie. Met hun werk ondersteunen ze de effectieve implementatie van milieu-, arbo-, energie- en kwaliteitsmanagementsystemen en de integratie ervan - vooral in industriële KMO's.

Melanie Messow

Melanie Messow was van 2021 tot 2023 lid van het project "Trendgerichte geïntegreerde managementsystemen" van de afdeling TIMS. Haar werk richtte zich op het identificeren van strategische toekomstige onderwerpen die relevant zijn voor bedrijven en het onderzoeken hoe hun vereisten kunnen worden geïmplementeerd in bestaande (geïntegreerde) managementsystemen. Momenteel werkt ze als energiemanager bij BFE Institut für Energie und Umwelt GmbH.

X