Quentic jaarrapport: uitbreiding activiteiten in weerwil van corona

02-03-2021

Quentic, een van de toonaangevende leveranciers van software en services op het gebied van arbeidsveiligheid, milieu- en duurzaamheidsmanagement, kan ondanks de coronacrisis met tevredenheid terugkijken op het afgelopen jaar. Het bedrijf was in staat zijn ambitieuze groeistrategie voort te zetten en zich in het bijzonder te richten op het bieden van een veilige en aantrekkelijke werkomgeving voor talenten in heel Europa.  

Digitale HSE-processen bieden uitkomst in een pandemie 

Ondanks de merkbare effecten van een economisch wisselvallige tijd, wist Quentic net als eerdere jaren ruim 100 nieuwe klanten te overtuigen van zijn geïntegreerde HSE-software. Het bedrijf zet in op internationale expansie en opende begin 2020 nieuwe kantoren in Frankrijk, Spanje, Italië en Zweden. Ondanks de zware last van de coronapandemie, wist het bedrijf in alle Europese landen nieuwe klanten te trekken, zoals thyssenkrupp Electrical Steel, Campari Group en de Fraunhofer-Einrichtung für Wertstoffkreisläufe und Ressourcenstrategie IWKS. 

Het geïntegreerde softwareplatform en app van Quentic ondersteunen bedrijven in alle sectoren bij het juridisch waterdicht inrichten van processen op het gebied van arbeidsveiligheid, milieumanagement, naleving van regelgeving en operationeel risicomanagement. “Natuurlijk bestonden er ook bij onze klanten veel onzekerheden, maar het onderwerp veiligheid en gezondheid op het werk kwam het afgelopen jaar binnen bedrijven en in het algemeen veel meer in de schijnwerpers te staan. Ook dient men te voldoen aan de bestaande en steeds strengere eisen op het gebied van klimaatbescherming en milieumanagement. Dit is dus bij uitstek het moment waarop Quentic bedrijven kan ondersteunen om grote crises beter te managen”, aldus Markus Becker, mede-oprichter en CEO van Quentic.  

Verantwoordelijkheid en diversiteit maken Quentic tot een van de beste werkgevers in de sector 

Quentic vindt het uitermate belangrijk dat het in de moeilijke pandemietijd klaarstaat voor alle medewerkers. “We hebben er alles aan gedaan om onze collega's ondersteuning te bieden bij het werken vanuit huis. Iedereen was tijdens de crisis ook zeer betrokken”, bevestigt Markus Becker.  

Het bedrijf heeft zich het afgelopen jaar bijzonder ingespannen om groei, eisen opgelegd door het coronavirus en zijn verantwoordelijkheid als werkgever op elkaar af te stemmen. Eind 2020 betrok het personeel van de twee kantoren in Berlijn een nieuw, gezamenlijk onderkomen. Grote kantoorruimtes in combinatie met verplaatsbare voorzieningen maken het mogelijk om zowel op kantoor als vanuit huis veilig te werken, en bieden ruimte voor verdere groei. Ook in 2020 werden de lokale en internationale teams immers verder uitgebreid. 

Dat Quentic een aantrekkelijke werkgever voor talenten uit heel Europa is, blijkt ook uit een intern medewerker onderzoek. Op basis van een tevredenheids- en cultuuraudit kreeg het bedrijf opnieuw de onderscheiding “Great Place to Work”. “Werken bij Quentic wordt gekenmerkt door een ondersteunende, open cultuur waar mensen op elkaar kunnen vertrouwen. Wij willen ruimte creëren voor uiteenlopende gezichtspunten. Al sinds de oprichting van ons bedrijf is dat onderdeel van onze cultuur en deze waarden willen we verder versterken”, benadrukt Becker. In 2020 ondertekende Quentic de Duitse Charta der Vielfalt en gaf daarmee aan dat het bedrijf een respectvolle werkomgeving zonder vooroordelen als een van de belangrijkste prioriteiten ziet.  

Afbeeldingen

Markus Becker, CEO bij Quentic
RGB | JPG | 1400x840 Px | Source: Quentic GmbH 

Over Quentic 

Quentic is een van de toonaangevende leveranciers van Software as a Service (SaaS) in de Europese HSE- en CSR-markt. Op het hoofdkantoor in Berlijn, Duitsland, werken 250 mensen, terwijl het bedrijf ook vestigingen heeft in Duitsland, Oostenrijk, Zwitserland, Finland, Zweden, Denemarken, België, Nederland, Frankrijk, Spanje en Italië. Ruim 800 klanten hebben voor hun HSE- en CSR-management gekozen voor de softwareoplossingen van Quentic.  

De online software bestaat uit tien afzonderlijke, combineerbare modules: Health & Safety, Risks & Audits, Incidenten & Observaties, Gevaarlijke Stoffen, Control of Work, Legal Compliance, Online instructies, Processen, Milieu management en Sustainability. Met kant-en-klare opleidingen en risico-evaluaties in combinatie met de modules Health & Safety en Online instructies ondersteunt Quentic momenteel talrijke ondernemingen bij de implementatie van nieuwe arbeidsveiligheidsstandaarden ter bestrijding van de COVID-19-pandemie. Het Platform ondersteunt complete managementsystemen conform ISO 14001, ISO 50001 en ISO 45001. 

 

Markus Becker, CEO bij Quentic