Quentic software release 13.2: Hazardous Chemicals-module

30-09-2021

  • Gestandaardiseerde pictogrammen volgens ISO 7010 kunnen nu worden geïntegreerd in veiligheidsbevorderende documenten
  • Dr. Mario Lenz, Chief Product Officer bij Quentic
Quentic software release 13.2 : veiligheid van chemische stoffen in uw bedrijf

Met de nieuwste software-update versterkt Quentic de internationale toepassing van zijn Hazardous Chemicals-module. De online oplossing voor geïntegreerd HSEQ-beheer (Gezondheid, Veiligheid, Milieu & Kwaliteit) heeft de inspectieregels voor gevaarlijke goederen gegroepeerd en uitgebreid met onafhankelijk configureerbare opslagklassen. De actualisering werd voorafgegaan door een flexibilisering van de risico-evaluatieschalen die voor risicobeoordelingen worden gebruikt. Met deze verbeteringen kunnen gebruikers land-, branche- en bedrijfsspecifieke use cases afzonderlijk in kaart brengen om een betere naleving van zowel lokale als internationale regelgeving te garanderen. Quentic presenteert de nieuwe functies, evenals de onlangs geïntroduceerde nieuwe Incidents & Observations-module op A+A, de toonaangevende vakbeurs voor gezondheid en veiligheid op het werk, die dit jaar van 26 tot 29 oktober in Düsseldorf, Duitsland wordt gehouden.

Software as a Service vendor Quentic heeft de release aangekondigd van versie 13.2 van zijn platform en app voor Health, Safety, Environment and Quality management. Deze nieuwe update richt zich op verbeteringen in de softwaremodule Gevaarlijke chemische stoffen, waarmee gebruikers in heel Europa gevaarlijke stoffen kunnen beheren op een manier die beter overeenkomt met hun lokale vereisten.  Daarnaast zijn ook de veiligheidsinstructies voor gevaarlijke chemische stoffen en de bijbehorende activiteiten geoptimaliseerd om aan internationale eisen te voldoen: gestandaardiseerde pictogrammen volgens ISO 7010 kunnen nu worden geïntegreerd in veiligheidsbevorderende documenten.

Compliance over de grenzen heen: flexibele risicobeoordelingen en configureerbare opslagklassen

Eerder dit jaar introduceerde Quentic flexibele evaluatieschalen voor risicobeoordelingen van gevaarlijke chemische stoffen, zodat gebruikers over de grenzen heen kunnen voldoen aan de lokale regelgeving. In de nieuwste software-update is de module Gevaarlijke chemicaliën van Quentic verder uitgebreid met flexibel configureerbare opslagklassen voor gevaarlijke stoffen. Quentic-gebruikers kunnen hun eigen opslagklassen definiëren, ze met elkaar relateren in opslagklassematrices en zo inspectienormen definiëren voor verschillende bedrijfsdivisies, locaties en landen. Deze aanpassingsopties versterken het vermogen van Quentic-gebruikers om alle informatie over gevaarlijke en niet-gevaarlijke chemicaliën te beheren, onafhankelijk van locatie of industrie. Use cases kunnen afzonderlijk in kaart worden gebracht, terwijl de naleving van zowel lokale als internationale regelgeving wordt gewaarborgd.

Het verenigen van individuele vereisten en internationale standaardisatie

“Quentic is een van de toonaangevende leveranciers van oplossingen voor het gehele HSEQ-managementspectrum en is ontworpen om optimaal te voldoen aan de eisen van alle industrieën, van middelgrote bedrijven tot internationaal opererende bedrijven. Daarom richten we ons evenzeer op het integreren van noodzakelijke internationale normen als op het mogelijk maken van individuele klantaanpassingen", zegt Dr. Mario Lenz, Chief Product Officer bij Quentic. "Daarom worden naast de nieuwe opties voor individuele configuratie belangrijke standaardisaties verder geïntegreerd in Quentic. Inspectie van opslaghoeveelheden volgens de Seveso III-richtlijn inclusief automatische meldingen zal binnenkort ook nog gemakkelijker mogelijk zijn in de Quentic Hazardous Chemicals-module", vertelt Mario Lenz, die een kijkje geeft in de toekomstperspectieven.

Ontmoeting met Quentic op de A+A beurs

De laatste updates zullen ook worden gepresenteerd op de toonaangevende vakbeurs voor gezondheid en veiligheid op het werk. Van 26 tot en met 29 oktober kunnen bezoekers van de A+A beurs in Düsseldorf, Duitsland, kennis maken met de Quentic software op stand G02 in Hal 6 en uit de eerste hand ervaren hoe digitaal HSEQ management bijdraagt aan duurzaam bedrijfsmanagement. Met de introductie van haar nieuwe Incidents & Observations module in januari 2021 heeft Quentic ook een nieuwe stand-alone module geïntroduceerd voor het rapporteren, auditen, analyseren en evalueren van alle soorten HSEQ relevante events om klassiek incident management betekenisvol uit te breiden. Samen met de twee daaropvolgende updates - Quentic 13.1 en 13.2 - heeft het bedrijf zijn softwareaanbod aanzienlijk versterkt met een focus op arbomanagement in een internationale context.    
 

Afbeeldingen

Gestandaardiseerde pictogrammen volgens ISO 7010 kunnen nu worden geïntegreerd in veiligheidsbevorderende documenten

Dr. Mario Lenz, Chief Product Officer bij Quentic

Over Quentic

Quentic is one of the leading solution providers of Software as a Service (SaaS) for HSEQ and ESG management. The Quentic platform comprises ten individually combinable modules and offers an ideal way for companies to manage Health & Safety, Risks & Audits, Incidents & Observations, Hazardous Chemicals, Control of Work, Legal Compliance, Online Instructions, Processes, Environmental Management and Sustainability. The portfolio is complemented by the Quentic App for mobile reporting and by Quentic Analytics for powerful HSEQ data analysis using clear and daily updated dashboards. Over 900 companies rely on Quentic software solutions to strengthen their organization's HSEQ management and responsibility-related areas in Environment, Social and Governance (ESG). The integrative software is also suited to supporting comprehensive management systems in compliance with ISO 14001, ISO ISO 45001 and ISO 50001.

The company is headquartered in Berlin, Germany, and employs more than 250 people. Branch offices are located in Germany, Austria, Switzerland, Finland, Sweden, Denmark, Belgium, the Netherlands, France, Spain and Italy.

 

X