EcoIntense verwerft innovatieve HSE-app NordSafety

29-11-2017

Berlijnse softwareaanbieder vergroot marktaandeel in Noord-Europa

EcoIntense GmbH, een toonaangevende softwarespecialist voor arbeidsveiligheid, milieubeheer en duurzaamheid, verwierf 100 procent aandelen in NordSafety, een innovatieve softwareproducent uit Finland. Dit maakten beide ondernemingen vandaag bekend.

Door deze aankoop bevestigd EcoIntense zijn strategische positie in Noord-Europa. Het Berlijnse bedrijf is snel op weg de marktleider voor duurzaamheids- en HSE-oplossingen (health, safety, environment) in Europa te worden. De Software-as-a-Service-oplossing (SaaS) maakt het mogelijk alle bedrijfsmatige taken met betrekking tot arbeidsomstandigheden, milieubescherming en duurzaamheidsmanagement effectief volgens wettelijke vereisten te beheren.

"EcoIntense zet de volgende belangrijke stap om de HSE-software EcoWebDesk op de Europese markt aan te bieden", zegt CEO Markus Becker. "Met NordSafety vergroten wij onze productportfolio met een sterke mobiele oplossing en onze klanten zullen van de verdere inzet van de software sterk profiteren. Tegelijkertijd kunnen de klanten in Noord-Europa onmiddellijk de mogelijkheden van het uitgebreide onlineplatform voor het gehele HSE- en duurzaamheidsbeheer gebruiken."

Met groeicijfers van ten laatste 70 procent vervolgt NordSafety zijn succesvolle 'Mobile-First'-strategie. Daarbij werden inhoud en werkorganisatie voor mobiele eindapparatuur geoptimaliseerd. De NordSafety-app ondersteunt gebruikers met het al onderweg samenstellen van informatie en gegevens binnen het HSE-bereik en in realtime met locatiecoördinaten en foto's door te geven. De focus ligt daarbij op functies, zoals de opstelling van risicobeoordelingen, incident- en ongevalmeldingen evenals documentatie van controles.

Het hele NordSafety-team blijft behouden en de drie oprichters – Fredrik Löfberg, Timo Kronlöf und Jani Virtala – zullen het bedrijf met zetel in Helsinki verder blijven besturen. Over de toekomstige samenwerking stelt CEO Fredrik Löfberg: "EcoIntense en NordSafety vormen samen een perfecte combinatie en we hebben nu de middelen om onze visie van een volledig geïntegreerde oplossing van mobiele technologie plus platform voor het HSE-bereik te realiseren. Op weg naar een wereldwijde marktleider voor duurzaamheids- en HSE-oplossingen zien we verder een sterke expansie en belangrijke investeringen in technologie om zo onze klanten een competitief voordeel door innovatie te bieden."

Om de internationale expansie aan te drijven ontving EcoIntense in mei 2017 investeringen ter hoogte van 22 miljoen euro. De Londonse groeikapitaalgever One Peak Partners en de VS-financiële investeerder Morgan Stanley Expansion Capital investeerden in de Berlijnse softwareonderneming. Over de aankoop van NordSafety zegt David Klein, Managing Partner van One Peak Partners: "De acquisitie van NordSafety geeft EcoIntense niet alleen een innovatief mobiel technologieframework, maar ook een sterk team in Scandinavië. Wij zijn enthousiast over het potentieel van de onderneming en verheugen ons erop om EcoIntense in de volgende groeifase te ondersteunen.

EcoIntense heet sinds oktober 2018 Quentic. Wij hebben daarom ook de naam van de software EcoWebDesk gewijzigd in Quentic.

Geschäftsführer der Quentic GmbH

Bedrijfsleiders van EcoIntense GmbH: Markus Becker, Sebastian Mönnich, Hardy Menzel