EcoIntense behaalt het sterkste resultaat in zijn geschiedenis

14-03-2018

EcoIntense GmbH groeit verder. De softwarespecialist verwierf het afgelopen jaar meer dan 100 nieuwe klanten die kiezen voor EcoWebDesk als onlineoplossing voor arbeidsveiligheid, milieubeheer en duurzaamheid. Daardoor kon het Berlijnse bedrijf zijn omzet binnen een jaar met 50 procent doen toenemen en zijn internationale expansie doorvoeren.

"De recordvraag maakt duidelijk dat EcoWebDesk zich tot een gevestigde waarde voor de opdrachten in het bereik van Health, safety & Environment (HSE) heeft ontwikkeld", aldus Markus Becher, bedrijfsleider van EcoIntense GmbH. Bedrijfsspecifieke structuren kunnen in de software nauwkeurig weergegeven worden. Daardoor is de onlineoplossing zowel voor middenstanders als grote groepen geschikt en inmiddels bij meer dan 500 bedrijven in gebruik. Tot de nieuw verworven klanten in 2017 behoren de vliegmaatschappij Luxair S.A., het Leipziger gemeentebedrijf, Pelikan GmbH & Co KG en het internationale handels- en dienstverleningsconcern BayWa AG.

Investeerders en acquisitie van NordSafety geven een impuls

De groei van de softwarefabrikant wordt begeleidt door de nieuwe vennoten One Peak Partners en Morgan Stanley Expansion Capital. Zij investeerden in mei 2017 22 miljoen euro in het bedrijf. "EcoIntense zal de toonaangevende Europese leverancier zijn die HSE-processen met vereisten op het vlak van duurzaamheidsrapporteringen optimaliseert en standaardiseert", zegt Markus Becker. Een belangrijke mijlpaal was hiervoor de acquisitie van de Finse softwareleverancier NordSafety in november 2017. Door de overname kon EcoIntense zijn productportfolio met innovatieve app-oplossingen uitbreiden.

Op weg naar Europees marktleiderschap

Ook qua personeel heeft de IT- en HSE-specialist uitgebreid. De onderneming geeft nu werk aan meer dan 120 medewerkers - 50% meer dan in het voorjaar. Zijn managementteam breidde EcoIntense uit met twee nieuwe posities: sinds november 2017 sturen Philipp E. Lederer als CFO en Mark Knill als CSO de internationalisering van de onderneming mee aan. Om de weg naar het Europese marktleiderschap te versnellen, opende de softwareleverancier onlangs een bureau in Wenen. EcoIntense werkt sinds eind november samen met twee sterke partners in Zwitserland - geelhaarconsulting GmbH en Neosys AG. Daarmee breidt de onderneming niet alleen zijn partnernetwerk uit, maar ook de inhoudelijke advisering over technische onderwerpen voor de webgebaseerde oplossing.

EcoIntense heet sinds oktober 2018 Quentic. Wij hebben daarom ook de naam van de software EcoWebDesk gewijzigd in Quentic.

Markus Becker CEO Quentic