Jaarresultaten: sterke groei in digitale arbeidsveiligheid

10-03-2020

De Berlijnse Software as a Service aanbieder Quentic wist in 2019 opnieuw een 50% hogere omzet te realiseren en het aantal klanten in Europa uit te breiden tot ruim 700 bedrijven. Inmiddels zijn de software en app voor arbeidsveiligheid, milieubeheer en duurzaamheid in meer dan 70 landen in gebruik. Met in totaal zes nieuwe vestigingen in vijf Europese landen timmerde Quentic het afgelopen jaar in Europa flink aan de weg, mede dankzij een kapitaalfinancieringsronde van 15 miljoen euro die voor een groei-impuls zorgde.

De Berlijnse softwareaanbieder Quentic kan terugkijken op een succesvol 2019. Aan het einde van het jaar maakten ruim 700 klanten gebruik van zijn geïntegreerde en praktische softwareoplossing voor arbeidsveiligheid, milieumanagement en duurzaamheid. Met het Quentic Platform en de Quentic App ondersteunt het bedrijf in meer dan 70 landen Health-, Safety-, en Environmental Management (HSE) en Corporate Social Responsibility (CSR) processen. Het bedrijf wist de omzet opnieuw met 50% te verhogen en zijn ambitieuze doelen te bereiken.

Elke week kiezen twee nieuwe bedrijven voor Quentic

Meer dan 100 nieuwe klanten uit zeer diverse sectoren raakten in 2019 overtuigd van de modulaire softwareoplossing van Quentic. Afhankelijk van hun behoeften kunnen ze daarbij kiezen uit een combinatie van modules: Health & Safety, Risks & Audits, Gevaarlijke stoffen, Online Instructies, Legal Compliance, Milieumanagement, Sustainability en Processen. De Quentic App vult het aanbod aan met een mobiel rapportagekanaal. “Veel klanten waarderen de flexibiliteit. Of ze nu behoefte hebben aan een specifieke oplossing voor arbeidsveiligheid of het totale HSE-proces met onze softwareoplossing willen integreren, dat is aan henzelf”, aldus Markus Becker, CEO van Quentic. “We zijn blij met nieuwe klanten vanuit heel Europa, waaronder de Nederlandse Riwal Holding Group, een van de grootste gespecialiseerde aanbieders op het gebied van hoogwerkers en verreikers, een van de grootste internationale farmaceutisch organisatie uit Denemarken, of een aantal nutsbedrijven zoals SEO S.A. Centrale de Vianden in Luxemburg.“

Groei voor Quentic in Europa

Quentic richt zich specifiek op groei in Europa. Ondersteund door een financiering van 15 miljoen euro in mei 2019 door investeerders One Peak Partners en Morgan Stanley Expansion Capital, die Quentic al sinds 2017 bij zijn ontwikkeling begeleiden, wist de onderneming zijn marktpositie duidelijk te verbeteren. Zo werden er in Zwitserland, België, Frankrijk, Spanje en Zweden nieuwe kantoren geopend, begin 2020 alweer gevolgd door een kantoor in Italië. De adviseurs van Quentic bieden klanten hun diensten nu aan vanuit 16 kantoren in 11 Europese landen.

“We streven ernaar nog dit jaar Europees marktleider voor HSE- en CSR-software te worden. Daarom zullen we ook in 2020 kantoren blijven openen. In dat verband zijn we dan ook blij, dat we op het hoofdkantoor in Berlijn en bij de afzonderlijke kantoren talrijke nieuwe, betrokken medewerkers konden binnenhalen. Eind 2019 telde Quentic ruim 200 medewerkers, en dit jaar moet het team verder worden uitgebreid met nog eens 100 collega’s”, licht Markus Becker, CEO van Quentic, de groeiplannen toe. De aanzienlijke toename in het personeelsbestand leidde ook tot een uitbreiding van het managementteam. Sinds 2019 maken Dr. Björn Schmidt als Chief Financial Officer (CFO) en Dr. Mario Lenz als Chief Product Officer (CPO) deel uit van de directie.

Een van de toonaangevende aanbieders van digitaal HSE-management

De basis voor de internationalisering is ook de voortdurende verdere ontwikkeling van de software en uitbreiding van het aanbod aan modules. “Wij willen de digitalisering van arbeidsbescherming met de hoogste prioriteit mee vormgeven”, vertelt CPO Dr. Mario Lenz. Dat Quentic een van de toonaangevende producten binnen de sector levert, werd bevestigd door het onafhankelijke marktonderzoeks- en adviesbureau Verdantix in het in maart 2019 gepubliceerde Green Quadrant EHS Software Report. In oktober kreeg het geïntegreerde softwareplatform voor HSE- en CSR-management ook voor het eerst de Verdantix Smart Innovator Award voor Sustainability Management Software toegekend.

Afbeeldingen

Markus Becker, CEO van Quentic

Dr. Mario Lenz, CPO van Quentic

 

Over Quentic

Quentic is een van de toonaangevende leveranciers van Software as a Service (SaaS) in de Europese HSE- en CSR-markt. Het bedrijf met hoofdkantoor in Berlijn en kantoren in Duitsland, Oostenrijk, Zwitserland, Finland, Denemarken, Zweden, België, Nederland, Frankrijk, Spanje en Italië, heeft meer dan 200 medewerkers in dienst. Meer dan 700 klanten ondersteunen hun HSE- en CSR-management met de softwareoplossingen van Quentic. Het Platform ondersteunt complete managementsystemen conform ISO 14001, ISO 50001 en ISO 45001.

Markus Becker, CEO van Quentic

Dr. Mario Lenz, CPO van Quentic