Jaaroverzicht: Quentic's groei zet door in heel Europa

31-03-2022

  • Mark Knill, Chief Sales Officer bij Quentic
  • Markus Becker, CEO van Quentic

Software als een Service dienstverlener Quentic kijkt terug op een succesvol jaar in 2021. Het bedrijf haalde bijna 100 nieuwe klanten uit heel Europa binnen, bereikte belangrijke mijlpalen op het gebied van productontwikkeling en bleef zijn positie als de toonaangevende leverancier van softwareoplossingen op het gebied van HSEQ (Health, Safety, Environment and Quality) en ESG (Environment, Social, Governance) management veiligstellen. Met het oog op de toekomst versterkte het bedrijf zijn positie en inspanningen op het gebied van duurzaamheid en is tot het United Nations Global Compact toegetreden.

De coronavirus crisis als kans voor digitalisering

Ongeveer 100 bedrijven in heel Europa, variërend in grootte van middelgrote tot grote ondernemingen, hebben gebruik gemaakt van de kans om hun gezondheids-, veiligheids-, duurzaamheids- en kwaliteitsmanagement te versterken met de modulaire softwareoplossing van Quentic.

Bedrijven zoals Pittsburgh Corning Europe NV en IHC IQIP B.V., maar ook gemeenten zoals de stad Leiden hebben zich aangesloten bij de Quentic Community. Quentic heeft het afgelopen jaar ook bedrijven uit heel Europa verwelkomd, zoals de Oostenrijkse Portsche Holding, de Nordex Group in de Noord-Europese markten, en de Franse SATEBA Group.

"De huidige ontwikkelingen buiten onze thuismarkt Duitsland maken ons bijzonder trots", zegt Mark Knill, Chief Sales Officer bij Quentic. "Meer dan een derde van de nieuwe klanten die we voor Quentic hebben weten te winnen, komt van buiten Duitsland. Dit is het bewijs dat Quentic haar strategie voor internationalisering met succes heeft uitgevoerd. We willen verder bouwen op dit succes," kondigt Knill aan.

Internationalisatie een belangrijk aandachtspunt bij productontwikkeling

Om tegemoet te komen aan de behoeften van middelgrote tot grote bedrijven die regionaal of internationaal werken, bouwt Quentic voort op een modulaire softwareoplossing die aansluit op internationale standaarden en dat doet terwijl het flexibel blijft. De nieuwe, in 2021 geïntroduceerde module Incidents & Observation, bijvoorbeeld, kon rekenen op opmerkelijke internationale belangstelling en heeft sindsdien de kracht van het incidentenbeheer aangetoond om alle relevante EHSQ-gebieden samen te brengen. Naast traditionele ongevallen en onveilige situaties kunnen Quentic-gebruikers met de nieuwe module ook kwaliteitsclaims, milieu- en materiële schade melden en evalueren - een enorme upgrade in termen van het vermogen van een bedrijf om op eenvoudige wijze de zichtbaarheid, acceptatie en veiligheid op het werk te vergroten. Ook kunnen door de gebruiker gedefinieerde incidenten worden geconfigureerd. Het registreren en volgen van coronaire infecties is hier ook een belangrijke use case, evenals de implementatie van moderne veiligheidsbenaderingen en de integratie van positieve waarnemingen voor geïntegreerd HSEQ-beheer met Quentic.

Individuele aanpassingsopties voor land-, industrie- of bedrijfsspecifieke use cases waren een focus van de meest recente updates voor internationaal beheer van gevaarlijke chemicaliën. Flexibele en configureerbare opslagklassen en inspectieregels voor de gemeenschappelijke opslag van gevaarlijke chemische stoffen stellen klanten in heel Europa in staat om hun beheer van gevaarlijke chemische stoffen digitaal, wettelijk compliant en in overeenstemming met internationale normen zoals de SEVESO III-richtlijn en lokale regelgeving uit te voeren.

Een toonaangevende leverancier gericht op duurzaamheid

Quentic producten en diensten zijn toekomst- en klantgericht, een feit dat niet alleen door onze gebruikers wordt opgemerkt. Onafhankelijk marktonderzoeksbureau Verdantix heeft dit in 2021 opnieuw bevestigd door Quentic op te nemen als een van de toonaangevende leveranciers op het gebied van softwareoplossingen voor bedrijfsveiligheids- en milieubeheer in "Green Quadrant EHS Software 2021", haar wereldwijde benchmarkstudie van de industrie. Het onderzoeksbureau verhoogt zijn focus op milieu- en maatschappelijk verantwoord bedrijfsleiderschap (Environment, Social, Governance - ESG). De software studie benadrukte de sterke punten van Quentic op het gebied van duurzaamheidsmanagement. "De groeiende invloed van ESG-criteria is niet alleen voor onze klanten, maar ook voor ons een ogenschijnlijk sterk argument om in deze gebieden te investeren", zegt Markus Becker, CEO van Quentic. "Onze softwareoplossingen moeten voldoen aan zelfs de hoogste eisen op dit gebied. Maar Quentic wil als bedrijf ook een voorbeeld zijn voor duurzame economische activiteiten", benadrukt Becker. Het bedrijf heeft het afgelopen jaar niet alleen zijn positie op het gebied van ESG versterkt, maar is ook toegetreden tot het United Nations Global Compact, waarmee het formeel de intentie heeft uitgesproken om het bedrijf op een verantwoordelijkheidsbewuste manier en in lijn met de tien principes en de doelstellingen voor duurzame ontwikkeling van het Global Compact te leiden.

Afbeeldingen

Mark Knill, Chief Sales Officer bij Quentic

Markus Becker, CEO van Quentic

Over Quentic

Quentic is een van de toonaangevende leveranciers van Software as a Service (SaaS) in de Europese HSE- en CSR-markt. Op het hoofdkantoor in Berlijn, Duitsland, werken 250 mensen, terwijl het bedrijf ook vestigingen heeft in Duitsland, Oostenrijk, Zwitserland, Finland, Zweden, Denemarken, België, Nederland, Frankrijk, Spanje en Italië. Ruim 900 klanten hebben voor hun HSE- en CSR-management gekozen voor de softwareoplossingen van Quentic.

De online software bestaat uit tien afzonderlijke, combineerbare modules: Health & Safety, Risks & Audits, Incidenten & Observaties, Gevaarlijke Stoffen, Control of Work, Legal Compliance, Online instructies, Processen, Milieu management en Sustainability. Met kant-en-klare opleidingen en risico-evaluaties in combinatie met de modules Health & Safety en Online instructies ondersteunt Quentic momenteel talrijke ondernemingen bij de implementatie van nieuwe arbeidsveiligheidsstandaarden ter bestrijding van de COVID-19-pandemie. Het Platform ondersteunt complete managementsystemen conform ISO 14001, ISO 50001 en ISO 45001.

X