Overname Quentic door AMCS voltooid

05-07-2022

 • Markus Becker, CEO of Quentic
 • Jimmy Martin, CEO of AMCS
 • Hardy Menzel (CTO), Sebastian Mönnich (COO) and Markus Becker (CEO) (left to right) founded Quentic in 2007.

De Duitse regelgevende instanties hebben de verkoop van Quentic GmbH aan de AMCS Group goedgekeurd. De transactie is daarmee afgerond en Quentic zal vanaf juli 2022 deel uitmaken van AMCS.  

AMCS, de toonaangevende wereldwijde leverancier van geïntegreerde software en voertuigtechnologie voor de milieu-, nuts-, afval-, recycling- en resource-industrie, en Quentic, een van de toonaangevende leveranciers van oplossingen voor Software as a Service voor EHSQ- en ESG-beheer, kondigden de overname van Quentic door AMCS op 12 mei 2022 aan. Aangezien de regelgevende instanties de transactie nu hebben goedgekeurd, is de overname van de in Berlijn gevestigde softwareleverancier voor bedrijfsveiligheid, milieu-, duurzaamheids- en kwaliteitsbeheer van kracht geworden op 30 juni 2022. "Met deze stap openen we een nieuw hoofdstuk in onze 15-jarige bedrijfsgeschiedenis," verklaart Markus Becker, CEO van Quentic. "De samenwerking zal de groei van Quentic van de afgelopen jaren verder versterken. We kijken vooral uit naar de professionele samenwerking en uitwisseling om gezamenlijk de beste digitale bedrijfsoplossingen te bieden voor een gezondere, schonere en duurzamere toekomst."  

Technologieportfolio voor duurzame bedrijfsprocessen  

Met de toevoeging van Quentic aan haar portfolio breidt AMCS haar aanbod uit van veelbelovende digitale oplossingen die workflows optimaliseren en een directe positieve impact hebben op het milieu. "Ongeacht de branche is digitalisering een belangrijke enabler op weg naar een wereldwijde en duurzame circulaire economie," bevestigt Jimmy Martin CEO van AMCS. "Met de verscheidenheid aan oplossingen in het AMCS-portfolio streven we ernaar om deze technologieën binnen handbereik van onze klanten te brengen. Geïntegreerd beheer van alle processen met betrekking tot arbeidsveiligheid, milieu, duurzaamheid en kwaliteitsmanagement, zoals aangeboden door het Quentic SaaS platform en app, is daarom een waardevolle toevoeging aan ons aanbod," vervolgt Martin.  

Marktleider worden met duurzame groei   

Markus Becker, Sebastian Mönnich en Hardy Menzel hebben Quentic in 2007 opgericht. Vandaag de dag heeft het bedrijf meer dan 250 mensen in dienst op 14 locaties verspreid over Europa. Meer dan 900 bedrijven versterken hun processen op het gebied van arbeidsveiligheid, milieu, duurzaamheid en kwaliteitsmanagement met softwareoplossingen van Quentic. Business angels en financiële investeerders hebben de groei van het bedrijf in verschillende financieringsrondes ondersteund. "We willen onze langetermijnpartners One Peak, Morgan Stanley Expansion Capital en High-Tech Gründerfonds bedanken voor de vertrouwensvolle en waardevolle samenwerking. Samen hebben we Quentic succesvol op het pad gezet om de Europese marktleider te worden voor EHSQ en ESG-management software en diensten. Nu kijken we er naar uit om op deze weg verder te gaan met AMCS," legt Markus Becker uit. Het Quentic management team zal samen met de nieuwe eigenaar AMCS verder vorm geven aan de toekomst van het bedrijf.

Persfoto's

  Markus Becker, CEO van Quentic

  Jimmy Martin, CEO van AMCS

  Oprichters van Quentic (van links naar rechts): Hardy Menzel (CTO), Sebastian Mönnich (COO) en Markus Becker (CEO)

   

  Over AMCS

  Het hoofdkantoor van AMCS is gevestigd in Limerick, Ierland. AMCS heeft kantoren in Noord-Amerika, Europa en Australië, met meer dan 1000 werknemers in 18 landen. AMCS is een wereldleider op het gebied van geïntegreerde software en voertuigtechnologie voor de milieu-, recycling- en grondstoffenindustrie en biedt optimalisatieoplossingen voor de bredere transport- en logistiekmarkt. AMCS helpt meer dan 4.000 klanten wereldwijd om hun operationele kosten te verlagen, het gebruik van activa te verhogen, marges te optimaliseren en de klantenservice te verbeteren. Hun bedrijfssoftware en SaaS-oplossingen leveren digitale innovatie aan de opkomende circulaire economie over de hele wereld.  

  Over Quentic

  Quentic is een van de toonaangevende oplossingsleveranciers van Software as a Service (SaaS) voor EHSQ en ESG management. Het Quentic platform bestaat uit tien individueel combineerbare modules en biedt een ideale manier voor bedrijven om Gezondheid & Veiligheid, Risico's & Audits, Incidenten & Observaties, Gevaarlijke Chemicaliën, Controle van Werkzaamheden, Juridische Compliance, Online Instructies, Processen, Milieubeheer en Duurzaamheid te beheren. Het portfolio wordt aangevuld door de Quentic App voor mobiele rapportage en door Quentic Analytics voor krachtige HSEQ data analyse met behulp van duidelijke en dagelijks bijgewerkte dashboards. Meer dan 900 bedrijven vertrouwen op de softwareoplossingen van Quentic om het HSEQ-management van hun organisatie en de verantwoordelijkheidsgebieden op het gebied van Milieu, Sociaal en Governance (ESG) te versterken. De integratieve software is ook geschikt voor de ondersteuning van uitgebreide managementsystemen in overeenstemming met ISO 14001, ISO 45001 en ISO 50001. Het bedrijf heeft zijn hoofdkantoor in Berlijn, Duitsland, en heeft meer dan 250 mensen in dienst. Vestigingen zijn er in Duitsland, Oostenrijk, Zwitserland, Finland, Zweden, Denemarken, België, Nederland, Frankrijk, Spanje en Italië.

  X