Quentic erkend als leider in EHS-Software studie voor zijn volledig geïntegreerd platform

11-01-2023

Het onafhankelijke onderzoeksbureau Verdantix heeft in zijn wereldwijde benchmarkstudie "Green Quadrant EHS Software" uit 2022 Quentic uitgeroepen tot een toonaangevende leverancier van softwareoplossingen voor Environment, Health and Safety (EHS). Quentic werd voor de derde keer op rij erkend als Leader en heeft zijn positie sindsdien versterkt, zoals blijkt uit het nieuwste rapport dat op 4 januari 2023 werd gepubliceerd.  

Het Green Quadrant EHS Software rapport is gebaseerd op Verdantix' eigen methodologie, die het bedrijf gebruikt om gedetailleerde, op feiten gebaseerde analyses te maken van EHS software marktontwikkelingen en om 23 van de meest prominente EHS software leveranciers te vergelijken op basis van een mix van eigenschappen en strategische succesfactoren.  

Dit jaar zag Quentic verbetering in meerdere categorieën en versterkte de competenties op zes gebieden, waaronder belangrijke aspecten zoals Mobiele oplossingen en Gebruikersinterface, maar ook Audits & Inspecties. Quentic behoort tot de topleveranciers op het gebied van Audits en Inspecties met auditplanning, gebruiksvriendelijke checklists en geïntegreerd resultatenbeheer om volledige ISO-compliance te garanderen. Het SaaS-bedrijf is ook een van de toonaangevende leveranciers van Incident Management met bijzondere aandacht voor moduleoverschrijdende koppelingen, zodat de oorzaken en gevolgen van incidenten volledig worden doorgrond. Volgens Verdantix, "biedt Quentic snel te implementeren cloud gehoste oplossingen" en "benadrukt het zijn single platform architectuur die de integratie van processen over modules heen mogelijk maakt". 

Quentic presteert zeer goed in Chemicals Management met het beheer van veiligheidsinformatiebladen (SDS) aangedreven door gesofisticeerde machine learning, wat slechts één van de verbeteringen van dit jaar weerspiegelt in het algemene aanbod voor chemicaliënbeheer. Al deze punten maken Quentic de toonaangevende EHSQ & ESG leverancier in Europa, die voldoet aan alle landspecifieke EHS eisen. Volgens Verdantix is Quentic een ideale leverancier voor "Europese bedrijven van elke omvang", bovendien is Quentic "bijzonder geschikt voor bedrijven in het middensegment van de markt die snel waarde willen halen uit een EHS-managementsysteem". De Duitse dienstverlener is de enige leverancier met een score van 3,0 voor Deployment, als bewijs van echt SaaS-denken in architectuur, organisatie en processen.  Bovendien bevestigt Verdantix een sterkere positionering en een groter bereik buiten Europa dankzij de nieuwe AMCS-organisatiemiddelen. Het volledige rapport is toegankelijk voor geregistreerde gebruikers op Green Quadrant: EHS Software 2023 (verdantix.com)
 

Over Verdantix

Verdantix is een onderzoeks- en adviesbureau dat fungeert als een essentiële thought-leader voor wereldverbeterende innovatie. Hun werk is gebaseerd op nauwgezetheid, nauwkeurigheid en een gevoel van nieuwsgierigheid dat hen ertoe aanzet helderheid te brengen in de meest complexe strategische uitdagingen. Vandaag de dag zijn zij een vertrouwde bron van inzicht voor veranderaars in enkele van 's werelds toonaangevende bedrijven. Zij vertrouwen op Verdantix om hen te helpen hun werknemers veilig en gezond te houden, duurzaamheid te stimuleren, netto nul ambities te realiseren en hun bedrijven efficiënter te maken. Samen geven zij vorm aan markten, bepalen zij de technologieën van morgen en maken zij bedrijven toekomstbestendig.

Persfoto
GQ EHS software Leader Dark 2023

Over Quentic

Quentic is een van de toonaangevende aanbieders van Software as a Service (SaaS) oplossingen voor EHSQ- en ESG-management. Het Quentic platform bestaat uit tien individueel combineerbare specialistische modules en biedt daarmee de beste voorwaarden voor efficiënt beheer op het gebied van arbeidsveiligheid, risico's & audits, incidenten & observaties, gevaarlijke stoffen, arbeidscontrole, legal compliance, online instructies, processen, milieumanagement en duurzaamheid. De Quentic app helpt bij het snel afronden van taken onderweg en maakt mobiele rapportage mogelijk. Daarnaast biedt Quentic Analytics duidelijke en dagelijks bijgewerkte dashboards met de belangrijkste EHSQ-kerncijfers. Meer dan 900 klanten hebben hun op maat gemaakte en krachtige EHSQ management platform opgebouwd uit Quentic software oplossingen en versterken daarmee de duurzaamheidsgerelateerde Environment, Social en Governance (ESG) verantwoordelijkheidsgebieden van hun organisatie. De integratieve software is geschikt om complete managementsystemen volgens ISO 9001, ISO 14001, ISO 27001 en ISO 45001 te ondersteunen. Quentic maakt sinds 2022 deel uit van de AMCS Group.

X