AMCS Groep neemt FigBytes over

02-11-2023

Quentic klanten met een sterke focus op EHSQ kunnen hun duurzaamheidsagenda verder uitbouwen met het nieuwe FigBytes ESG aanbod.

AMCS, een wereldwijde leider in geïntegreerde cloud-gebaseerde software en voertuigtechnologie voor de milieu-, nuts-, afval-, recycling- en resource-industrie, kondigde op 10/31/2023 de overname aan van FigBytes, de ontwikkelaar van het toonaangevende duurzaamheidsplatform voor impact-gedreven organisaties.

Dit is AMCS' tweede strategische stap op het gebied van milieu, maatschappij en goed bestuur (ESG), na de overname van Quentic in juni 2022. Deze recente overnames onderstrepen het engagement van AMCS om wereldwijd te investeren in de milieudienstensector. De sterke marktaanwezigheid van FigBytes in Noord-Amerika is een aanvulling op de aanwezigheid van AMCS in Europa. Deze overname stelt AMCS in staat om klanten over de hele wereld beter te bedienen met cloud-gebaseerde SaaS-oplossingen die hen helpen hun duurzaamheidsdoelstellingen te bereiken en te voldoen aan de steeds complexere wettelijke rapportage-eisen.

"Onze missie is het creëren van een ecologisch duurzame toekomst voor onze klanten en hun families, en we zijn verheugd dat FigBytes zich bij ons voegt bij het uitvoeren van deze missie", zegt Jimmy Martin, CEO van AMCS. "Deze overname onderstreept ons doel om geïntegreerde, veilige en toekomstbestendige milieusoftwareoplossingen te bieden die klanten over de hele wereld helpen hun groei en duurzaamheid te versnellen."

Het FigBytes platform zal AMCS' huidige ESG rapportage en data management aanbod verder versterken en de bestaande capaciteiten van het bedrijf aanvullen. AMCS heeft nu ESG-expertise in Europa en Noord-Amerika en kan zijn klanten wereldwijde duurzaamheids- en compliance-oplossingen bieden die alle regelgevingsaspecten van de verschillende regio's omvatten. Zo zal de nieuwe verplichte CSRD-verordening van de EU de meeste bedrijven op verschillende momenten in de toekomst beïnvloeden. Deze bedrijven zullen hun ESG-gegevens moeten beheren en moeten zorgen voor controleerbare rapportage via het ESRS-rapportagekader. Voor effectief gegevensbeheer en nauwkeurige rapportage, evenals om te voldoen aan de eisen met betrekking tot deze en andere regelgeving, biedt FigBytes waarde aan AMCS klanten.

"Al bijna tien jaar voorzien we duurzaamheidsleiders over de hele wereld van robuuste tools, middelen en expertise om hun ESG- en duurzaamheidsprogramma's in actie om te zetten", zegt Ted Dhillon, CEO en medeoprichter van FigBytes. "De combinatie van FigBytes' bekroonde duurzaamheidsplatform met de AMCS suite van milieu-softwareoplossingen biedt bedrijven een uniek, aantrekkelijk aanbod en een van de duidelijkste digitale paden naar een duurzamere toekomst, terwijl het hen in staat stelt te voldoen aan ESG-regelgeving over de hele wereld. Ik heb er alle vertrouwen in dat onze samenwerking met AMCS enorme mogelijkheden zal bieden voor organisaties om nog grotere positieve veranderingen te creëren voor mensen en de planeet."

Over FigBytes

Het softwareplatform van FigBytes helpt klanten bij het volgen van en rapporteren over hun ESG-doelstellingen op gebieden zoals koolstofboekhouding, klimaatactie, impact op water en activiteiten in de toeleveringsketen. Het FigBytes systeem automatiseert rapportage en biedt volledig inzicht in ESG-activiteiten op één platform. Ga voor meer informatie naar https://figbytes.com/.

Over AMCS

AMCS is een toonaangevende leverancier van geïntegreerde software en voertuigtechnologie voor de milieu-, afval-, recycling- en grondstofindustrie en biedt optimalisatieoplossingen voor de bredere transport- en logistieke markten. AMCS helpt meer dan 4.000 klanten wereldwijd met het verlagen van operationele kosten, het optimaliseren van bedrijfsmiddeleninzet en marges en het verbeteren van de klantenservice. De bedrijfssoftware en SaaS-oplossingen van het bedrijf leveren digitale innovatie voor de opkomende circulaire economie over de hele wereld. Meer informatie op www.amcsgroup.com.

X