Quentic en Yordas vergroten veiligheid en duurzaamheid met nieuwe samenwerking

22-05-2024

Strategische samenwerking met Yordas Group vereenvoudigt chemische compliance en veiligheid voor organisaties wereldwijd en helpt Quentic's internationale groeistrategie te ondersteunen.

BERLIJN, Duitsland- 22 mei 2024 - AMCS, een wereldleider op het gebied van duurzaamheidssoftware voor de basisindustrieën, kondigt met genoegen een strategische alliantie aan tussen Quentic, marktleider in het bieden van robuuste en gebruiksvriendelijke softwareoplossingen voor milieu, gezondheid en veiligheid en kwaliteit (EHSQ), en Yordas Group, wereldleider op het gebied van chemische regelgevende naleving.

Quentic, onderdeel van de AMCS Group, stelt organisaties in staat vitale informatie over gevaarlijke en niet-gevaarlijke chemicaliën, biologische agentia en materialen, waaronder veiligheidsinformatiebladen, digitaal te beheren en is voortdurend in overeenstemming met de steeds evoluerende nationale en internationale regelgeving. Dit bevordert consistente veiligheid op het werk, gezondheidszorg, en milieubescherming. Momenteel profiteren meer dan 100 klanten van Quentic's portfolio van door henzelf beheerde chemische inhoud.

Organisaties die worstelen met chemische regelgevende naleving hebben vaak moeite met het navigeren door diverse en evoluerende regelgevingskaders in verschillende regio's, wat uiterste aandacht voor detail en interpretatie vereist. De overgang naar veiligere en meer duurzame alternatieven voegt aan deze uitdaging toe. De continue behoefte aan uitgebreid gegevensbeheer, inclusief het verzamelen, onderhouden en updaten van informatie gerelateerd aan chemische samenstellingen en veiligheidsbeoordelingen, vormt aanhoudend obstakels bij het waarborgen van naleving van strikte chemische regelgevingsnormen.

Door het partnerschap met Yordas kunnen Quentic-klanten de chemische regelgevende naleving binnen hun bedrijf blijven handhaven en verzekerd zijn van deze naleving en verbeterde veiligheid waar ze ook wereldwijd opereren. Door dit partnerschap kunnen organisaties beter chemische regelgevende naleving, veiligheid en duurzaamheid navigeren. Door vroegtijdig inzicht te geven in aanstaande veranderingen en het zoeken naar duurzame alternatieven te stroomlijnen, stellen Quentic en Yordas organisaties in staat proactief te adaptaren, zodat bedrijven productkwaliteit kunnen handhaven terwijl ze zich aanpassen aan evoluerende milieua en gezondheidsnormen. Deze proactieve benadering wil bedrijven ondersteunen in hun inspanningen om te anticiperen en zich voor te bereiden op aankomende verschuivingen in de chemische wetgeving, waardoor een soepelere overgang naar een duurzamere toekomst wordt bevorderd.

“Yordas is marktleider in chemische regelgevende naleving en zorgt ervoor dat organisaties op de hoogte kunnen blijven van snelle regelgevende veranderingen wereldwijd, cruciaal voor bedrijven die zich bezighouden met industriële en speciale chemicaliën," aldus Tim Ammann, hoofd van het product, Quentic. “Onze integratie met Yordas stroomlijnt het digitale beheer van kritische informatie over chemicaliën, zorgt voor naleving van wereldwijde regelgeving, terwijl het optimale EHSQ-bescherming bevordert. Het partnerschap is ook een belangrijke mijlpaal voor onze internationale expansiestrategie, zodat onze klanten overal niet alleen de chemische regelgeving kunnen naleven, maar ook veilig en op een duurzame manier kunnen opereren.”

Quentic zal de eerste EHSQ-provider zijn die samenwerkt met Yordas in Noord-Amerika en Europa.

"De grote uitdagingen die worden gesteld door complexe wereldwijde voorschriften voor chemicaliën, betekent dat effectief beheer, geleid door nationale en internationale wetten, van cruciaal belang is om het milieu en de volksgezondheid te beschermen," legt Judith Friesl, VP EMEA, Yordas Group, uit. "We zijn verheugd om samen te werken met Quentic om ervoor te zorgen dat organisaties overal een effectief wereldwijd chemisch management programma kunnen handhaven en chemische regelgevende naleving kunnen verzekeren op een veilige en duurzame manier, zodat klanten zich op hun beurt kunnen blijven focussen op het bevorderen van innovatie, verantwoord productmanagement en het opbouwen van consumentenvertrouwen.
 

Product Beschikbaarheid

Bestaande klanten van Quentic’s Hazardous Chemicals-module moeten contact opnemen met hun accountmanagers voor meer informatie over de integratie met Yordas. Als u nog geen klant bent maar klaar bent om volledige controle te nemen over uw chemisch management programma met een op maat gemaakte, veilige en toekomstbestendige oplossing, boek dan vandaag nog uw demo.
 

Over Yordas Group

Yordas is een toonaangevende internationale aanbieder van wetenschappelijke en technische diensten, regelgevend advies, duurzaamheidsdiensten en opleidingen aan de industrie op het gebied van chemisch management en risicobeoordeling. Yordas is oorspronkelijk opgericht voor het leveren van commerciële diensten met betrekking tot de EU REACH-regelgeving, maar levert nu registratie- en meldingsdiensten, evenals wereldwijde regelgevende naleving en ondersteuning bij chemisch beheer aan honderden klanten in markten over de hele wereld. Het bedrijf is gevestigd in het VK, met kantoren in Noord-Amerika, Europa, het Midden-Oosten en vertegenwoordiging in Azië-Pacific, Eurazië en Zuid-Amerika. Ga naar https://www.yordasgroup.com/ voor meer informatie over Yordas Group.
 

Over Quentic

Quentic is een van de toonaangevende aanbieders van Software as a Service (SaaS) oplossingen voor EHSQ en ESG management. Het Quentic Platform bestaat uit tien individueel combineerbare modules en biedt zo de beste voorwaarden voor efficiënt management op het gebied van Health & Safety, Risks & Audits, Incidents & Observations, Hazardous Chemicals, Control of Work, Legal Compliance, Online Instructions, Processes, Environmental Management en Sustainability. De Quentic App helpt gebruikers snel taken onderweg te voltooien en maakt mobiele rapportage mogelijk. Daarnaast biedt Quentic Analytics duidelijke en dagelijks bijgewerkte dashboards met sleutel EHSQ-cijfers. Meer dan 900 klanten hebben hun eigen op maat gemaakte en krachtige EHSQ managementplatform gecreëerd uit Quentic softwareoplossingen, waarbij ze de duurzaamheidsgerelateerde Environment, Social en Governance (ESG) verantwoordelijkheden van hun organisatie versterken. De integratieve software ondersteunt volledige managementsystemen volgens ISO 9001, ISO 14001, ISO 27001 en ISO 45001. Quentic is sinds 2022 onderdeel van de AMCS Group. Voor meer informatie over Quentic, bezoek https://www.quentic.nl/
 

Over AMCS

Bij AMCS richten we ons op Performance Sustainability - we stellen hulpbron-intensieve industrieën in staat om duurzaamheid en winstgevendheid te stimuleren. Onze speciaal ontworpen softwareoplossingen, gebaseerd op tientallen jaren ervaring, zijn ontworpen door mensen die uw bedrijf begrijpen en bieden praktische oplossingen voor de grondstof-, afval-, recycling-, transport-, productie- en nutssector.

Met het hoofdkantoor in Ierland en kantoren in Europa, de VS en Australië is AMCS een wereldmarktleider met meer dan 1.300 mission-driven teamleden. De gecombineerde expertise van ons team stelt AMCS in staat om innovatieve oplossingen en uitgebreide inzichten te leveren, die klanten helpen om groei te stimuleren en blijvend succes te behalen. Als een vertrouwde wereldwijde partner werken we samen met meer dan 5000 klanten in meer dan 80 landen om digitale oplossingen te leveren die een betekenisvolle en meetbare impact hebben door de klanttevredenheid te vergroten, de duurzaamheid te versterken en de marges te verhogen.

 Bij AMCS staan we klaar om samen met u te innoveren - we zetten onze experts, processen en technologie in om uw bedrijf vooruit te helpen en u voor te bereiden op succes in een meer duurzame, koolstofneutrale toekomst. Leer meer op www.amcsgroup.com/nl
 

Media Contacten

Dwayne Weppler
AMCS Group
dwayne.weppler@amcsgroup.com
226 581 5166

Nayyarah Arshad
Yordas Group
n.arshad@yordasgroup.com

X