Arbeidsveiligheid

European Health en Safety Management Forum

Waarom heb ik deelgenomen en wat heb ik geleerd

3 minuten08/17/2022

Geschreven door Timo Kronlöf

Eind september nam ik in Berlijn voor het eerst deel aan het door GLC georganiseerde HSE Management Forum bij. Ik wist niet goed wat ik kon verwachten, omdat veiligheidsseminars helaas de neiging hebben om dezelfde oude dingen te herhalen die we al tientallen jaren horen; hoe we ongevallen meten, hoe verschrikkelijk ongevallen kunnen zijn, hoe we compliant kunnen zijn en hoe we kunnen voorkomen dat onze werknemers een menselijke fout maken en onze statistieken ruïneren.

Alvorens verder te gaan, wil ik mijn dank betuigen aan de organisatoren voor het organiseren van zo'n mooi evenement en aan alle mensen die ik tijdens die twee dagen heb ontmoet. Het was me een genoegen en ik hoop in contact te blijven.

Waarom een HSE-evenement bijwonen?

Er zijn talloze verschillende seminars, forums en opleidingsprogramma's beschikbaar. Dus, je hebt misschien hetzelfde probleem als ik: Welke kiezen we om onze kostbare tijd in te investeren?

De belangrijkste punten die ik in overweging neem zijn:

  1. Programma en sprekers
  2. Deelnemers
  3. Plaats

Aangezien ik in dit geval zelf een toespraak hield, is het duidelijk dat de vraag over het programma en de sprekers het voor mij deze keer een beetje anders maakte. Ik wilde echter weten wie er nog meer zou presenteren en ik realiseerde me dat de sprekers line-up echt heel interessant was, waaronder John Green (HSE Director, Laing O'Rourke), Keith Hole (Head of SHEQW, M.T.S. Cleansing Services Ltd.), Wim Koster (Head of Global Safety, KONE) en Sergey Kharitich (Director, Health & Safety, EVRAZ), om er maar een paar te noemen.

Toen ik besloot deel te nemen, stelde ik me drie doelen:

  1. Leer over de recente trends in HSE
  2. Netwerken met professionals uit de sector
  3. Praat over het verhaal van onze start-up en waarom wij denken dat deze industrie nieuwe technologie nodig heeft om te evolueren

Algemene ervaring

Het evenement was vrij goed georganiseerd en vond plaats op een centrale locatie dicht bij de Brandenburger Tor, wat altijd een pluspunt is. Ik werd goed geïnformeerd voor het evenement en kreeg persoonlijke hulp bij het boeken van accommodatie en alle details van het bijwonen van een dergelijk evenement. Als techneut was ik vooral blij met de mobiele app die de organisator ter beschikking stelde om deelnemers te helpen netwerken, het tijdschema te volgen, vragen te stellen aan sprekers en zelfs de presentaties te beoordelen. Dat werkte voor mij, en mijn Duitse collega Arne Seeger, en het was ook mogelijk om met de organisatoren te communiceren.

Een van de belangrijkste dingen rond forums als deze is de sfeer. Als je wilt leren, netwerken en anderen in de industrie echt wilt leren kennen, moet je het ijs breken en open zijn. Een open en ontspannen sfeer helpt daarbij, en naar mijn mening is dat ook gelukt. Ik had een aantal goede gesprekken met verschillende mensen en heb contact gelegd op LinkedIn of gewoon kaarten uitgewisseld.

De keerzijde, het grootste minpunt, heeft ook te maken met het netwerken. Ook al was de opzet goed en was de sfeer ontspannen onder de deelnemers, er was gewoon te weinig tijd voor informele gesprekken en netwerken. Te weinig pauzes en die waren te kort om echt tot goede gesprekken te komen. Het programma was overvol van 8:30 tot 18:00 uur. Dus voor de volgende keer kan @GLCeurope nog wel wat verbeteren: 1 presentatie per dag minder en in plaats daarvan wat netwerken en pauzes.

Ik heb geen enkele verplichting om dit evenement te complimenteren of te marketen, maar ik zal zeker overwegen om het volgende HSE Forum bij te wonen. Hoop in contact te blijven met de mensen die ik ontmoet heb en veel succes voor GLC met uw toekomstige evenementen. Als u er ook bij was, laat me dan weten wat u van het evenement en de presentaties vond.

X