Milieu & duurzaamheid

CSRD: Bouw uw publicatie op vanuit een solide basis

Lees ons whitepaper met deskundige kennis en praktische tips voor uw CSRD-rapport

Bent u er klaar voor?

Bent u klaar om grootste duurzaamheidsuitdaging van dit moment aan te gaan? Bent u klaar om uw verslaglegging af te stemmen op de vereisten van de Corporate Sustainability Reporting Directive (CSRD)? - Deze nieuwe richtlijn introduceert een aanzienlijke uitbreiding van de vereisten voor duurzaamheidsrapportage en zal gevolgen hebben voor een groeiend aantal organisaties, te beginnen met de organisaties die vallen onder de richtlijn voor niet-financiële rapportage (NFRD) en uiteindelijk uit te breiden naar niet-EU-bedrijven. De klok tikt en naleving is essentieel.

Als bedrijf waarop de CSRD van toepassing is, is het van cruciaal belang om te beoordelen hoe uw strategie en bedrijfsmodel zijn afgestemd op duurzaamheidsaspecten en welke invloed deze hebben. Hoe? Samen met onze partner Nexio Projects hebben we een uitgebreid whitepaper samengesteld waarin de belangrijkste onderdelen van de CSRD worden uitgesplitst, praktische tips voor implementatie worden gegeven en strategieën voor digitale transformatie worden belicht.

Bekijk de whitepaper

Over de auteurs

Nexio Projects is een internationaal adviesbureau dat organisaties helpt hun duurzaamheidsambities te realiseren. Met behulp van een stapsgewijze aanpak helpt een team van ingenieurs, milieuwetenschappers en adviseurs u te begrijpen waar u staat en waar u naartoe moet. De diensten van Nexio Projects variëren van ondersteuning door EcoVadis, CDP en BCorp tot klimaat- en ESG-strategie en -rapportage. Hun klanten komen uit verschillende sectoren en vier continenten, maar hebben één ding gemeen: ze willen een betere toekomst creëren.

Wat u kunt verwachten

 • CSRD vs. NFRD:

  Ontdek de belangrijkste verschillen tussen de Corporate Sustainability Reporting Directive (CSRD) en de Non-Financial Reporting Directive (NFRD) en begrijp de ontwikkeling van rapportagevereisten volgens de CSRD.

 • CSRD informatieverschaffing:

  Leer welke informatie uw bedrijf openbaar moet maken onder de CSRD over strategie, risico's en kansen, due diligence, prestaties uit het verleden en toekomstige doelstellingen.

 • Dubbele materialiteit:

  Duik diep in het concept van dubbele materialiteit en begrijp het verschil tussen financiële materialiteit en materiële impact. Krijg praktische tips en concrete voorbeelden.

 • ESRS - De nieuwe CSRD-rapportagestandaarden:

  Leer meer over de nieuwe duurzaamheidsrapportagestandaarden die zijn ontwikkeld en geïmplementeerd door de European Financial Reporting Advisory Group (EFRAG).

X