Arbeidsveiligheid

Whitepaper ISO 45001

Mis de transitie van OHSAS 18001 naar ISO 45001 niet. Zo implementeert u de internationale norm voor gezond en veilig werken!

Inhoud van het whitepaper

Meer rechtszekerheid, minder arbeidsongeschiktheid, beter gemotiveerde werknemers, efficiëntere productieprocessen: Veiligheid en gezondheid op het werk heeft tal van voordelen. Sinds 12 maart 2018 bestaat er een nieuwe wereldwijde norm voor managementsystemen voor gezond & veilig werken: ISO 45001. Deze norm vervangt vanaf 2021 de huidige norm BS OHSAS 18001. 


Voor bedrijven met een BS OHSAS 18001-certificering betekent dat structuurwijzigingen, aanpassingen en een aantal aanvullende vereisten. Ook niet gecertificeerde bedrijven zouden moeten overwegen om ISO 45001 te implementeren. De norm volgt de High Level Structure en is daarom relatief eenvoudig te implementeren in een geïntegreerd managementsysteem. Hoewel ISO 45001 aansluit op BS OHSAS 18001, is de aanpak veel uitgebreider door de nadruk te leggen op de context waarin organisaties opereren, de arbeidsomstandigheden in de gehele waardeketen te observeren en zowel de risico's als de mogelijkheden tot verbetering te belichten.


Wilt u profiteren van de voordelen van ISO 45001, voldoen aan de vereisten en maatregelen correct implementeren? Lees dan in de whitepaper hoe u de internationale norm voor gezond en veilig werken in de praktijk kunt toepassen. Gebruik de behulpzame tips om uw werknemers actief in het proces te betrekken en de certificering te behalen!

Het door u te downloaden document is in het Engels.

Belangrijk: 6 maanden extra voor de overgang naar ISO 45001

Vanwege de Corona-pandemie is de deadline voor de overgang naar ISO 45001 verlengd met 6 maanden, oftewel tot 30 september 2021. Bedrijven die gecertificeerd zijn conform OHSAS 18001 hebben gemiddeld 9 tot 14 maanden nodig om de noodzakelijke en structurele veranderingen & aanpassingen door te voeren en te voldoen aan de aanvullende eisen voor het verkrijgen van de nieuwe certificering. Profiteer van deze gelegenheid door tijdig te beginnen. 

In dit whitepaper over ISO 45001 leert u hoe u dat kunt doen:
  • Maak gebruik van de voordelen die de standaard biedt;

  • Zorg ervoor dat u aan de eisen voldoet;

  • Voer acties correct uit;

  • Betrek actief uw medewerkers;

  • En laat u certificeren.

Andere onderwerpen

Arbeidsveiligheid, Digitalisering

Safety Management Trend Report 2021

Wat zijn de belangrijkste succesfactoren voor arbeidsveiligheid in de toekomst? Onze internationale experts beantwoorden deze en andere belangrijke vragen in ons Europees onderzoek.

Whitepaper downloaden
Arbeidsveiligheid, Digitalisering

De Veiligheidsladder compleet digitaliseren met een geïntegreerd HSE platform

Hoe u effectief de veiligheidsladder kunt beklimmen en het veiligheidsbewustzijn in uw organisatie kunt waarborgen.

Webinar bekijken
Arbeidsveiligheid

Quentic Health & Safety

Hoe kan HSE-software u helpen om arbeidsveiligheid op lange termijn te verbeteren, medewerkers te motiveren & aansprakelijkheidsrisico’s te minimaliseren? Leer hier hoe u met Quentic uw veiligheidsnormen conform ISO …

Video bekijken