Milieu & duurzaamheid

Whitepaper ISO 50001

Hoe kunt u uw energiebeheer optimaliseren

Uw basis voor efficiënt energieverbruik

Hoe kunnen bedrijven schadelijke klimaatgassen verminderen en de uitstoot van fossiele broeikasgassen vermijden? Op weg naar een vorm van energievoorziening die zowel goedkoop als duurzaam is, speelt actief energiebeheer een cruciale rol. 

De internationale norm voor energiebeheersystemen ISO 50001:2018 is een internationale erkende certificeerbare norm voor het implementeren en onderhouden van een energiebeheersysteem. Door de norm te volgen worden de energiegerelateerde prestaties voortdurend geoptimaliseerd en doelgericht verbeterd
In deze whitepaper leert u wanneer en waarom de invoering van een energiebeheersysteem de moeite loont, hoe u de normvereisten in de praktijk kunt brengen en in uw bestaande processen kunt integreren.

Het Whitepaper is in het Engels.

Ontdek de Whitepaper

Dit is wat u te wachten staat in onze ISO 50001 Whitepaper

 • Overzicht van ISO 50001

  Leer alles over de wettelijke basis en de structuur van de norm - van certificering tot de concrete hoofdstukstructuur van ISO 50001.

 • Eisen van de norm

  Hoe ziet de Plan-Do-Check-Act cyclus van ISO 50001 er precies uit en hoe kunt u voldoen aan de bijbehorende eisen en deze aantonen?

 • Informatie over het verkrijgen van belastingverminderingen

  De invoering van een energiebeheersysteem kan een kostenintensief proces zijn. Analyseer de kosten en de voordelen en ontdek potentiële besparingen.

 • Gedetailleerde checklist

  Het hart van elk energiebeheersysteem is de documentatie. Het vormt de basis voor het aantonen van voortdurende verbetering. Gebruik onze checklist om ervoor te zorgen dat geen enkele belangrijke stap over het hoofd wordt gezien.

Uw expert voor energiebeheer

David Horsch is milieu-ingenieur en werkt als projectmedewerker bij de HSZG op het gebied van energiebeheer en klimaatneutraliteit. Hij is ook de oprichter van UnIMS-Consult, een adviesbureau voor geïntegreerde beheersystemen. Daar is hij expert op het gebied van carbon footprint, klimaatneutraliteit en energiebeheer volgens ISO 50001.

Andere onderwerpen

Audits, Milieu & duurzaamheid

Whitepaper ISO 14001

Deskundige kennis over ISO 14001-certificering weergegeven in een duidelijk, beknopt en begrijpelijk formaat met checklists en concrete implementatieplanning. Uw handleiding naar de internationale norm voor …

Whitepaper downloaden
Milieu & duurzaamheid

Whitepaper Duurzaamheids-management

Kent u de 12 voordelen van gestructureerd duurzaamheidsmanagement? Lees hier hoe bedrijven kosten & risico’s minimaliseren, voldoen aan de verwachting van stakeholders, hun kansen op de markt verhogen en zo commercieel …

Whitepaper downloaden
Milieu & duurzaamheid

Quentic Sustainability

Evalueer uw maatschappelijke, ecologische en economische actiegebieden centraal in een HSE-softwarepakket. Leer hier hoe u met Quentic kennisuitwisseling en samenwerking stimuleert en een gefundeerde beslissingsbasis …

Video bekijken

X