Werkboek Materialiteit

Doorloop een reeks oefeningen die je door elke stap van het materialiteitsbeoordelingsproces leiden. 

Met de dubbele materialiteitsvereisten van de Corporate Sustainability Reporting Directive (CSRD) van de Europese Unie moeten organisaties ervoor zorgen dat ze voorbereid zijn op het materialiteitsbeoordelingsproces. Leer hoe u de kwesties kunt identificeren en prioriteren die als materieel worden beschouwd of de meeste impact hebben op uw bedrijf en belanghebbenden. De gemakkelijk te volgen oefeningen in dit werkboek helpen u om voorbereid te zijn op de dubbele materialiteitseisen van de CSRD.  

Ons werkboek leidt u door elk van de stappen in het materialiteitsbeoordelingsproces: 

  • Overzicht van een materialiteitsbeoordeling: Dit werkboek legt de zes stappen uit voor het uitvoeren van een materialiteitsbeoordeling en hoe u zich kunt voorbereiden op uw eigen beoordeling. 
  • Stap-voor-stap gids door het materialiteitsbeoordelingsproces: Dit werkboek leidt je door een oefening voor elk van de stappen in een materialiteitsbeoordeling. 
  • CSRD voorbereiding op dubbele materialiteit: De oefeningen in dit werkboek helpen ervoor te zorgen dat je duurzaamheidsprogramma klaar is om je materialiteitsbeoordeling uit te voeren. 

X