Risico- inventarisatie & evaluatie (RI&E)

Met de Quentic App

Reageer direct op risico’s.

Met de Quentic App is dat heel eenvoudig!

Risico evalueren

 • Gebruik best-practice-formulieren voor RI&E’s of maak eigen formulieren
 • Bepaal de toepassing en selecteer de opties die er het beste op aansluiten – rekening houdend met gevolgen, frequentie en waarschijnlijkheid
 • Maak evaluaties offline en upload ze later
 • Maak en upload foto's ter documentatie
 • Met geolocatie is automatisch gedetailleerde locatie-informatie beschikbaar
 • Onderneem direct actie, indien van toepassing, en voer preventieve maatregelen in
 • Selecteer de verantwoordelijke persoon en informeer deze per e-mail
 • Bepaal de implementatietermijn en volg de voortgang

Correctieve maatregelen direct in gang zetten

Centraal overzicht houden

 • Collega's worden via nieuwe meldingen geïnformeerd en kunnen via de SafetyFeed-functie in de groep reageren
 • Alle foto's en meldingen verschijnen in real time op het centrale dashboard en zijn via een kaart aan uw locaties gekoppeld
 • Evalueer risico’s opnieuw na de invoering van preventieve maatregelen
 • Meld andere incidenten, gevaren en risico's eenvoudig via de Quentic App en update zo uw bestaande risicodatabase

Risicodatabase up-to-date houden

Verder in het Quentic Platform

Voor nog meer functionaliteiten schakelt u naar het Quentic Platform en bereidt u er gedetailleerde Risico- inventarisatie & evaluaties voor. Daarna kan een vaste workflow met escalaties en waarschuwingen worden ingesteld. Herstel- en preventieve maatregelen kunnen worden afgeleid en gevolgd.

Wilt u meer mogelijkheden voor Risico- inventarisatie & evaluatie?

De app is eenvoudig uit te breiden met de Quentic module Health & Safety.

De belangrijkste functies in een oogopslag

Quentic App

Incident management

Wanneer er zich een bijna-ongeval, materiële schade of persoonlijk letsel voordoet, is snel reageren cruciaal om toekomstige schade of letsel te voorkomen. Maak het melden van incidenten eenvoudig en intuïtief, compleet met notities en foto's. Maar daar houdt het niet op: de Quentic App helpt u niet alleen negatieve incidenten maar ook positieve observaties en EHS-maatregelen precies vast te leggen. Leer van positieve uitkomsten en deel best practices!

Meer informatie

Inspecties en audits op locatie

Gaat alles volgens het boekje, ook op de diverse werkplekken? Om restrisico's onder controle te hebben en zich bewust te worden van het algemene veiligheidsniveau in het veld, moeten HSE-specialisten en bedrijfsleiders regelmatig inspecties en audits ter plaatse uitvoeren. Of het nu gaat om veiligheids- en kwaliteitsgerelateerde inspecties of controle van bepaalde HSE-kengetallen – structureer uw bezoeken met de Quentic App! Afhankelijk van uw doelen kunt u de resultaten ad-hoc of via een speciaal formulier vastleggen.

Meer informatie

Op locatie managementbetrokkenheid tonen

Bezoeken van bedrijfsleiders of het hogere management, bijv. in de vorm van safety walks, zijn een effectief instrument om de betekenis van veiligheid op bedrijfsbreed niveau te benadrukken en bewustwording te bevorderen. U kunt ze combineren met toolbox-gesprekken en zo op herkenbare trends wijzen. De Quentic App helpt u deze bezoeken en gesprekken gestructureerd en intuïtief voor te bereiden en te documenteren!

Meer informatie

Managementsysteem-audits

Certificering van uw managementsysteem conform ISO 14001, ISO 45001 of ISO 50001 vraagt om precieze documentatie en uitgebreide verslaglegging. Maar deze audits moeten meer zijn dan alleen een formele procedure. Zorg ervoor dat uw processen langdurig in de praktijk worden gebracht – met de Quentic App! Voldoe eenvoudig en tijdbesparend aan de eisen van de norm, documenteer zaken en leg de bevindingen vast. Met configureerbare e-mail- en pushberichten kunt u de verantwoordelijke personen direct informeren.

Meer informatie

Individuele toepassingen

Quentic biedt een breed palet voor gedefinieerde en bewezen formulieren voor een groot aantal onderwerpen, van incidentmeldingen tot risico-evaluaties of auditresultaten. Is het formulier of de checklist waar u behoefte aan hebt niet in ons aanbod aanwezig, dan kunt u zelf aan de slag met de Quentic App: maak eenvoudig uw eigen sjabloon en definieer uw organisatieprocessen zoals u dat het beste uitkomt. Dezelfde flexibiliteit hebt u bij de samenwerking met derden en bij het gebruik van systemen.

Meer informatie
Quentic Demo

Ervaar Quentic live op uw scherm.

Nu aanvragen

X