Op locatie managementbetrokkenheid tonen

Met de Quentic App

Safety walks en toolbox-meetings direct documenteren.

Met de Quentic App is dat heel eenvoudig!

Door middel van veiligheidsrondes betrokkenheid tonen

 • Maak snel notities van observaties en incidenten
 • Registreer gesprekken tussen management en werknemers
 • Indien dit gepast is: maak foto's van mensen aan het werk, van het team of van bepaalde observaties, om het belang van veiligheid te benadrukken
 • Geolocatie wordt automatisch ingeschakeld
 • Voer regelmatig toolbox-meetings, om ontwikkelingen of programma's op het gebied van veiligheid te bespreken
 • Bereid gespreksonderwerpen voor en maak notities tijdens het gesprek
 • Markeer gespreksonderwerpen als afgehandeld zodra alle vragen zijn beantwoord

Toolbox-meetings structureren en documenteren

Aandacht voor veiligheid verhogen

 • Alle foto's en rapporten worden centraal en eenvoudig toegankelijk opgeslagen, voor meer transparantie
 • Medewerkers kunnen via de Quentic SafetyFeed in de groep reageren
 • Centraal dashboard: krijg duidelijke inzichten in veiligheidsbehoeften en verbetermogelijkheden voor alle locaties en verschillende doelgroepen
 • Geef opvallende trends weer en volg deze
 • Initieer herstelmaatregelen direct in Quentic
 • Stel rapporten op, bijv. een vergelijking van het aantal veiligheidsincidenten vóór en na de veiligheidsronde en de daaraan gerelateerde maatregelen

Herstelmaatregelen afleiden

Bekijk uw gegevens om onderwerpen voor toolbox-meetings te vinden

Toolbox-meetings zijn het meest effectief wanneer ze zijn gebaseerd op de daadwerkelijke gegevens van de huidige HSE-prestaties van uw bedrijf. Kijk naar actuele meldingen van incidenten en kijk in uw risicodatabase om terugkerende problemen en nieuwe gevaren te identificeren.

Wilt u een gestructureerd systeem om aspecten en risico's te beoordelen?

De app is eenvoudig uit te breiden met de Quentic module Risks & Audits

De belangrijkste functies in een oogopslag

Quentic App

Incident management

Wanneer er zich een bijna-ongeval, materiële schade of persoonlijk letsel voordoet, is snel reageren cruciaal om toekomstige schade of letsel te voorkomen. Maak het melden van incidenten eenvoudig en intuïtief, compleet met notities en foto's. Maar daar houdt het niet op: de Quentic App helpt u niet alleen negatieve incidenten maar ook positieve observaties en EHS-maatregelen precies vast te leggen. Leer van positieve uitkomsten en deel best practices!

Meer informatie

Risico- inventarisatie & evaluatie (RI&E)

Zonder de juiste rapportagetool neemt een RI&E vaak veel tijd in beslag en leidt tot bureaucratisch oponthoud en papierwerk. Bijzonder risicovolle werkzaamheden vragen vaak om een bepaalde flexibiliteit om snel te kunnen schakelen. Gebruik de Quentic App om ter plaatse een RI&E te maken. Evaluaties van verschillende fasen van werkzaamheden zijn net zo eenvoudig te maken als dynamische risico-evaluaties of provisionele risico-evaluaties ter plaatse. Bespaar tijd en houd uw risicodatabase altijd up-to-date!

Meer informatie

Inspecties en audits op locatie

Gaat alles volgens het boekje, ook op de diverse werkplekken? Om restrisico's onder controle te hebben en zich bewust te worden van het algemene veiligheidsniveau in het veld, moeten HSE-specialisten en bedrijfsleiders regelmatig inspecties en audits ter plaatse uitvoeren. Of het nu gaat om veiligheids- en kwaliteitsgerelateerde inspecties of controle van bepaalde HSE-kengetallen – structureer uw bezoeken met de Quentic App! Afhankelijk van uw doelen kunt u de resultaten ad-hoc of via een speciaal formulier vastleggen.

Meer informatie

Managementsysteem-audits

Certificering van uw managementsysteem conform ISO 14001, ISO 45001 of ISO 50001 vraagt om precieze documentatie en uitgebreide verslaglegging. Maar deze audits moeten meer zijn dan alleen een formele procedure. Zorg ervoor dat uw processen langdurig in de praktijk worden gebracht – met de Quentic App! Voldoe eenvoudig en tijdbesparend aan de eisen van de norm, documenteer zaken en leg de bevindingen vast. Met configureerbare e-mail- en pushberichten kunt u de verantwoordelijke personen direct informeren.

Meer informatie

Individuele toepassingen

Quentic biedt een breed palet voor gedefinieerde en bewezen formulieren voor een groot aantal onderwerpen, van incidentmeldingen tot risico-evaluaties of auditresultaten. Is het formulier of de checklist waar u behoefte aan hebt niet in ons aanbod aanwezig, dan kunt u zelf aan de slag met de Quentic App: maak eenvoudig uw eigen sjabloon en definieer uw organisatieprocessen zoals u dat het beste uitkomt. Dezelfde flexibiliteit hebt u bij de samenwerking met derden en bij het gebruik van systemen.

Meer informatie
Quentic Demo

Ervaar Quentic live op uw scherm.

Nu aanvragen

X