Bedrijfsvoorschriften voor gevaarlijke stoffen

Met de Quentic-softwaremodule Gevaarlijke stoffen

Bedrijfsvoorschriften inzake de omgang met gevaarlijke stoffen kunt u met Quentic praktisch uitvoeren resp. ter beschikking hebben. Hier bewijst zich goed informatiebeheer: algemeen geldige vereisten per gevaarlijke stof maken het eenvoudig om specifieke bedrijfsvoorschriften ook in grote aantallen af te leiden. Met weinig inspanning ontvangt u op deze manier steeds de specifieke inhoud voor de diverse toepassingsgebieden van een gevaarlijke stof.

Bedrijfsvoorschriften voor het gebruiken van gevaarlijke stoffen.

Zo gemakkelijk is dat met Quentic!

Algemene voorschriften opstellen

 • Per gevaarlijke stof een algemeen geldend bedrijfsvoorschrift opslaan 
 • Volledige informatie over veiligheidsmaatregelen, risico's, verlening van eerste hulp en afvoer 
 • Alle verwijsregels en pictogrammen conform GHS/CLP-VO vanuit een centrale pool selecteren
 • Bedrijfsvoorschriften specifiek aan de verschillende werkplekken en activiteiten aanpassen 
 • Snelle procedure: algemene bedrijfsvoorschriften dienen als sjablonen en hoeven alleen nog aangepast te worden 
 • Overige vereenvoudigingen op basis van sjablonen en gecombineerde bedrijfsvoorschriften

Sectorspecifieke voorschriften opstellen

Documenten uitgeven en verspreiden

 • Bedrijfsvoorschriften als kant-en-klare documenten voor affiches en voor verspreiding aanmaken 
 • Uitgifte per muisklik
 • Werknemers die ten aanzien van het toepassingsgebied een bedrijfsvoorschrift zouden moeten hebben, ontvangen de informatie automatisch in hun persoonlijke overzicht
 • Indien gewenst kan Quentic helpen herinneren aan het hernieuwd behandelen van de documenten 
 • Revisies van de bedrijfsvoorschriften uitvoeren en protocolleren 
 • Informatie over de wijziging van een algemeen bedrijfsvoorschrift wordt automatisch aan de verantwoordelijke persoon/personen voor alle daaraan gerelateerde, sectorspecifieke bedrijfsvoorschriften doorgegeven

Regelmatige actualisaties borgen


Van risicobeoordeling naar bedrijfsvoorschriften

Met de module Gevaarlijke stoffen kunnen niet alleen bedrijfsvoorschriften maar ook risicobeoordelingen worden weergegeven. De clou daarbij is: u kunt de bedrijfsvoorschriften met slechts één klik direct afleiden uit de risicobeoordeling, als gevolg waarvan u ook gegevens over specifieke activiteiten en veiligheidsmaatregelen hebt.

Bedrijfsvoorschriften voor werkmiddelen

Alle bedrijfsvoorschriften buiten het beheer van gevaarlijke stoffen kunt u uitvoeren met de Quentic-module Health & Safety.

Wilt u Quentic gratis en vrijblijvend testen?

Leer de software en zijn voordelen kennen.

Meer inzichten uit HSE & CSR

Breid uw kennis uit met de Quentic-resources: deskundige kennis en best practices op het gebied van arbeidsveiligheid, milieumanagement en duurzaamheid. Ontdek relevante trends, nieuwe strategieën en inspiratie voor uw versterkte HSE-management.

INEOS Köln

Geen ongevallen en geen milieu-incidenten: dat was het ambitieuze doel van het chemiebedrijf INEOS in Keulen. Lees hier hoe Quentic daarbij met succes gebruikt werd om een register van gevaarlijke stoffen en …

Succesverhaal lezen

Quentic Gevaarlijke stoffen

Met de juiste software hebt u volledige controle over uw gevaarlijke stoffen. Deze video toont u hoe de Quentic-module u helpt om aan wettelijke voorschriften te voldoen en met minimale inspanningen voor maximale …

Video bekijken

DATEV eG

Hoe kan een managementsysteem voor gevaarlijke stoffen snel en efficiënt aan nieuwe verordeningen aangepast worden? Lees hier hoe DATEV de software gebruikt als solide oplossing voor het beheer van gevaarlijke stoffen.

Succesverhaal lezen
Toon meer

"Wij hebben een haalbare oplossing gevonden voor ons beheer van gevaarlijke stoffen, die zowel de oude als de nieuwe verordening inzake gevaarlijke stoffen perfect ondersteunt. Onze gevaarlijke stoffen worden nu centraal geregistreerd in Quentic en de gegevens zijn altijd toegankelijk voor alle geautoriseerde personen".